Nieuwe bestemming voor KLM: Costa Rica

1 November 2017


Costa Rica is KLM’s nieuwste passagiersbestemming. Gisteren is de eerste directe vlucht van KLM Royal Dutch Airlines aangekomen in de hoofdstad San José. KLM zal tijdens het Europese winterseizoen twee keer per week naar de luchthaven van San José vliegen. De vlucht wordt uitgevoerd door een Boeing 787-9 Dreamliner­­­­­, geschikt voor 294 passagiers.

De eerste KLM vlucht naar Costa Rica werd met een traditioneel waterkanon saluut ontvangen en de passagiers werden op de luchthaven op feestelijke manier verwelkomd.

Ana Helena Chacón Echeverría, Vice President van de Republiek Costa Rica zegt, "Deze nieuwe vlucht versterkt toeristische ontwikkelingen in Costa Rica. Verschillende sectoren zoals export en buitenlandse trade hebben hier baat bij aangezien Nederland een van de meest belangrijke landen is waar Costa Rica producten naartoe exporteert”.

Mauricio Ventura, Minister van Toerisme, laat weten dat de beslissing van KLM om naar Costa Rica te vliegen een bijdrage levert om meer bezoekers te trekken. Boet Kreiken, Executive Vice President van Customer Experience bij KLM zegt: “Costa Rica heeft zich ontwikkeld als een aantrekkelijke toeristische bestemming voor veel Nederlandse en Europese toeristen. We zijn blij om van start te gaan in Costa Rica.”

De nieuwe KLM vlucht zal twee keer per week naar Costa Rica vliegen, op dinsdag en vrijdag. De vlucht vertrekt vanaf de luchthaven Schiphol om 15:25 uur en komt aan in San José om 20:05 uur (lokale tijd). De retourvlucht zal van San José om 22:05 uur (lokale tijd) vertrekken en om 03:10 uur (lokale tijd), de volgende dag landen in Amsterdam.  

Nieuwe bestemming voor KLM: Costa Rica