Norwegian Cruise Line bereidt zich voor op de herstart

28 April 2021


Op basis van de krachtige protocollen van het Sail Safe Global Health and Safety Program, en in samenwerking met lokale overheden, is NCL van plan om gasten te verwelkomen om de warme en levendige culturen en bezienswaardigheden van Spanje, Italië en Griekenland te ervaren. Momenteel gepland om te varen vanaf Barcelona, zal Norwegian Epic vanaf 5 september 2021 tot en met 24 oktober 2021 7-daagse cruises door de westelijke Middellandse Zee maken, waarbij Norwegian Getaway een mix van 10 tot 11-daagse Griekse eilanden cruises maakt vanuit Rome (Civitavecchia) van 13 september 2021 tot 25 oktober 2021. Met vijf tot acht aanloophavens, tot 13 uur in elke stad en niet meer dan twee dagen op zee, kunnen gasten hun dagen doorbrengen met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur, het bewonderen van artistieke meesterwerken of gewoon genieten van heerlijke lokale gerechten.

"Europa is een fantastische bestemming. We kijken er dan ook enorm naar uit om terug te keren naar een aantal van onze meest geliefde thuishavens op het continent en de daarbij behorende reisroutes te hervatten. We kunnen niet wachten om onze gasten te verwelkomen om hen op de veiligst mogelijke manier de vakantie van hun leven te laten ervaren", aldus Harry Sommer, President en Chief Executive Officer van NCL. “We werken actief samen met onze lokale partners en overheidsfunctionarissen, omdat het plan is om de reizen te hervatten in de regio met Norwegian Epic en Getaway die Norwegian Jade zullen joinen deze zomer. De herlancering van Norwegian Epic en Getaway maakt het mogelijk om een grotere verscheidenheid aan zeer gewilde reisroutes aan te bieden aan reizigers die zich voorbereiden op hun eerste cruisevakantie in meer dan een jaar.”

Hoewel het cruisen nog niet is hervat vanuit de Spaanse havens, heeft de haven van Barcelona nauw samengewerkt en meegewerkt met het Spaanse ministerie van Volksgezondheid en met de gezondheidsafdeling van de lokale overheid van Catalonië om hetzelfde doel te bereiken: de hervatting van het cruiseverkeer na de veiligste protocollen voor gasten, bemanning en de inwoners van Barcelona ”, aldus Mercè Conesa, president van de haven van Barcelona. "We hopen dat we Norwegian Cruise Line en haar gasten binnenkort in Barcelona zullen verwelkomen."

Nieuw design Norwegian Epic
NCL bevestigt wederom haar toewijding aan het verbeteren van de gastervaring op zee en zal een geheel nieuw The Haven by Norwegian-complex aan boord van Norwegian Epic debuteren, na een uitgebreide renovatie in Marseille, Frankrijk eind 2020. Norwegian Epic was de eerste in de vloot die in 2010 in première ging met het key-card access ship-within-a-ship concept van het merk, volledig uitgerust met privévoorzieningen, speciale services en de meest luxueuze accommodaties aan boord. De recente renovatie resulteerde in 75 verbeterde en opgewaardeerde suites in combinatie met vernieuwde ervaringen, waaronder The Haven Restaurant en The Haven Courtyard Pool en Sundeck. Norwegian Epic beschikt over een van de grootste The Haven-complexen in de Norwegian vloot.

"Hoewel we geen verbinding konden maken met onze gasten op zee, hebben we het afgelopen jaar gebruikt om hun terugkeer voor te bereiden door te investeren in onze vloot en ons aanbod aan boord", aldus Sommer. "Het herontwerp van Norwegian Epic is een bewijs van onze doorlopende toewijding aan buitengewone kwaliteit en het verhogen van de uitmuntende standaard van onze vloot." 

EMBARK – The Series, aflevering 2
Na het zeer succesvolle wereldwijde debuut afgelopen maand van "EMBARK - The Series", de vijfdelige docuserie die de langverwachte comeback van NCL beschrijft, is de tweede aflevering, "Second to None", gepland voor première op vrijdag 21 mei 2021 via www.ncl.com/embark. In de aflevering komen thema's als gezondheid en veiligheid, de evolutie van het culinaire aanbod en de fijne kneepjes van het runnen van een van 's werelds grootste reizende productiebedrijven aan de orde.

"De eerste aflevering van EMBARK - The Series zette de toon voor wat kijkers kunnen verwachten tijdens de vijfdelige serie. Aflevering twee zal kijkers meenemen voor een eerlijke kijk op de toekomst van het cruisen terwijl het zich ontvouwt", aldus Sommer. “Het meest opwindende is dat we elke aflevering in realtime filmen, zodat kijkers echt worden meegenomen in het beslisproces met betrekking tot de terugkeer naar het cruisen.

”De komende aflevering zal inzicht geven in de veiligheidsprotocollen voor gasten en bemanning die zowel aan boord als aan land worden geïmplementeerd, samen met een kijkje achter de schermen van het privé-eiland in de Bahama's, Great Stirrup Cay. Kijkers zullen een voorvertoning zien van de ingrijpende wijzigingen die worden geïmplementeerd om de veiligheid van iedereen te waarborgen, zonder daarbij de sensationele ervaring op te offeren die gasten gewend zijn en waarderen. De aflevering zal kijkers ook terugbrengen naar New York City naar John Kristiansen's Custom Costume Shop, waar de designerkostuums voor de Broadway- en West End-kalibershows van het bedrijf worden gemaakt. Kristiansen deelt zijn verhaal over hoe de tijdelijke pauze van de entertainment- en cruise-industrie zijn team en operatie heeft beïnvloed en hoe ze deze buitengewone omstandigheden overwinnen om beter dan ooit terug te keren. Toeschouwers zullen ook plaatsnemen voor een privéproeverij van het gerevitaliseerde menu van de specialiteit aan boord van restaurant Le Bistro, naast het uitvoerend leiderschapsteam van het bedrijf, waaronder de president en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings Frank Del Rio en de president en chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Harry Sommer.

De eerste aflevering van "EMBARK - The Series", die tot nu toe meer dan 700.000 keer is bekeken, ging live in première op 16 april 2021 en wordt nu on-demand gestreamd als onderdeel van NCL's EMBARK met NCL-contentplatform op www.ncl.com/embark. De volgende aflevering, "Second to None", wordt op 21 mei 2021 uitgezonden.

In combinatie met de aankondiging van de herindeling van de vloot heeft de Cruise Line alle reizen met Norwegian Bliss en Pride of America tot en met 31 juli 2021 geannuleerd; Norwegian Getaway tot en met 2 september 2021; Norwegian Dawn, Spirit en Star tot en met 30 september 2021; Norwegian Sun tot en met 7 oktober 2021; Norwegian Escape tot en met 10 oktober 2021; Norwegian Breakaway tot en met 17 oktober 2020; en Norwegian Gem van 29 oktober tot en met 17 november 2021. Gasten en reispartners met getroffen reserveringen worden rechtstreeks gecontacteerd.

Vanaf vandaag heeft NCL de herindeling aangekondigd van vijf van haar 17 schepen, die al op 25 juli 2021 begint, met bijgewerkte vaarroutes in Europa en het Caribisch gebied, als onderdeel van de terugkeer. Gasten kunnen vanaf 25 juli 2021 vanuit Athene (Piraeus) de Griekse eilanden bevaren met vaarroutes van zeven nachten op Norwegian Jade vanuit Athene (Piraeus); of aan boord van Norwegian Getaway met reizen van 10 tot 11 dagen met vertrek vanuit Rome (Civitavecchia) van 13 september 2021 tot 25 oktober 2021. Daarnaast zullen er tussen 20 en 21 september een week lang West-Mediterrane routes beschikbaar zijn op Norwegian Epic vanuit Barcelona van 5 tot en met 24 oktober 2021. Vanaf 7 augustus 2021 worden ook de cruises naar het Caribisch gebied hervat met een week durende West-Caribische routes aan boord van Norwegian Joy vanuit Montego Bay, Jamaica; en zeven nachten Oost-Caraïbische reizen vanuit Punta Cana (La Romana), Dominicaanse Republiek op Norwegian Gem. Terwijl deze eerste schepen zich voorbereiden om gasten weer aan boord te verwelkomen, kijkt NCL ernaar uit om in de nabije toekomst meer vaarroutes aan te kondigen.

NCL heeft ook haar tijdelijke Peace of Mind-annuleringsbeleid uitgebreid voor gasten die een cruise hebben geboekt met inschepingsdata tot en met 31 oktober 2021. Deze gasten hebben de flexibiliteit om hun cruise 15 dagen voor vertrek te annuleren. Degenen die profiteren van het Peace of Mind-beleid zullen een volledige terugbetaling ontvangen in de vorm van een toekomstig cruise tegoed dat kan worden toegepast op elke afvaart tot en met 31 december 2022.

NCL zal in samenwerking met bestemmingspartners en de vooraanstaande experts van de Sail Safe Global Health and Wellness Council aan de herindeling van de vloot blijven werken. De raad zal regelmatig de uitgebreide protocollen van het Sail Safe Health and Safety-programma evalueren en op wetenschap gebaseerde beslissingen nemen om gasten, bemanning en de bestemmingen die het bezoekt te beschermen. Naarmate aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com/sail-safe.

Reizigers die op zoek zijn naar de laatste details over de herplaatsing van NCL, kunnen hier klikken.

Neem voor meer informatie over de bekroonde vloot van 17 schepen en wereldwijde routes, of om een cruise te boeken, contact op met een reisprofessional via www.ncl.com. 

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.

 

Norwegian Cruise Line bereidt zich voor op de herstart