Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. eert oprichter Knut Kloster

23 September 2020


Visionair 
"We zijn erg bedroefd door het verlies van de visionair die niet alleen ons bedrijf, maar ook onze branche tot leven heeft gebracht", aldus Frank Del Rio, President en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings. “Knut was een koploper in onze branche en was zijn tijd ver vooruit, waarbij hij elke gelegenheid verkende om voorop te lopen en grenzen te verleggen. Zijn passie ging verder dan cruisen met bijdragen aan sociale, culturele, humanitaire en ecologische doelen wereldwijd. "

Begin van de moderne cruise-industrie
Kloster’s invloed op het bedrijf en de branche is diepgaand. Vanaf 1966 speelde hij in op Amerika's groeiende vraag naar internationale reizen door cruises aan te bieden vanuit de toenmalige haven van Miami. Dit deed hij met de MS Sunward voor 550 passagiers waarmee hij de moderne cruise-industrie creëerde die wij vandaag de dag kennen. Zijn innovaties bleven komen: hij richtte het eerste privé eiland van de industrie op, Great Stirrup Cay, en introduceerde het eerste grote schip van de industrie op in het Caribisch gebied met SS Noorwegen.

Uitbreiding met een passagiersschip
Kloster, geboren in 1929 in Oslo, Noorwegen, werd op jonge leeftijd hoofd van de rederij van zijn familie. In een poging om te diversifiëren, breidde hij zijn activiteiten uit met een passagiersschip voor reizen in Gibraltar en Marokko, die gecompliceerd werden door geopolitieke gebeurtenissen in de regio. Hij zou toevallig een bericht hebben gekregen van ene Ted Arison, waarin hij hem uitnodigde om naar Miami te komen om de faciliteiten te inspecteren en misschien zijn MS Sunward naar het Caribisch gebied te verplaatsen. Norwegian Caribbean Lines werd al snel gevormd en in december 1966 vertrok de eerste reis van Miami, FL naar Nassau, de Bahama's, waarmee een nieuw cruisetijdperk werd ingeluid.

Buitengewoon karakter
Ondanks dat hij een invloedrijke persoon in de industrie was, stond hij vooral bekend om zijn buitengewone karakter; hij koesterde de onwrikbare overtuiging dat een duurzaam commercieel succes zowel steunt op sociale en ecologische verantwoordelijkheid als op financiële verantwoording. Naast zijn grote waardering voor het milieu, was Kloster humanitair. Met bemanningen met een multinationale achtergrond ontwikkelde hij een cultuur van inclusie en begrip aan boord van zijn schepen. Voor zijn inspanningen kreeg hij toestemming van de Verenigde Naties om met hun vlag op de mast van SS Noorwegen te vliegen.

The Knut Kloster Team Member Award for Innovation
Del Rio voegde toe: “De erfenis van Knut Kloster leeft voort in de cruise-industrie met elk nieuw schip dat wordt gelanceerd en elke nieuwe innovatie die wordt geïntroduceerd. Met grote trots en een enorm verantwoordelijkheidsgevoel zetten we de visie voort die hij vele jaren geleden creëerde. Het ontwerp voor de Pearl of Miami, onze iconische, ultramoderne terminal in PortMiami, is geïnspireerd op de 'witte schepen' die de groei van ons bedrijf aan het eind van de jaren zestig bepaalden. Hierdoor is het alleen maar passend dat we de belangrijkste hal van de Pearl of Miami als Kloster Hall aan hem opdragen. De grootste bijdrage van de heer Kloster aan ons bedrijf en de industrie was zijn voorliefde voor innovatie en ik ben er trots op om The Knut Kloster Team Member Award for Innovation in het leven te roepen, een prijs van $ 10.000 die jaarlijks wordt uitgereikt aan een teamlid op het schip of aan de kust dat consequent onze innovatie-idealen van het bedrijf na leeft. "

Over Norwegian Cruise Line Holdings Ltd.
Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NYSE: NCLH) is een toonaangevende wereldwijde cruisemaatschappij die de merken Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises exploiteert. Met een vloot van in totaal 28 schepen met ongeveer 59.150 bedden bieden deze merken vaarroutes naar meer dan 490 bestemmingen wereldwijd. Tussen nu en 2027 zal NCLH de vloot uitbreiden met nog negen schepen.

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. eert oprichter Knut Kloster