Norwegian Cruise Line viert de terugkeer van twee schepen

14 September 2021


Norwegian Epic, het vierde schip van de cruisemaatschappij dat haar activiteiten hervat, heeft met succes haar eerste reis voltooid naar de meest gewilde havens in Spanje en Italië vanuit Barcelona. Tijdens de 7-daagse reis bezocht Norwegian Epic Livorno – de toegangspoort tot het Renaissance erfgoed van Toscane en Florence –, Rome (Civitavecchia), Napels, Cagliari (Sardinië) en Palma (Mallorca). 

NCL bevestigt opnieuw de toewijding van het bedrijf om de gastervaring op zee te verbeteren en debuteerde een geheel nieuwe The Haven by Norwegian™ aan boord van Norwegian Epic, na een uitgebreide renovatie in Marseille, Frankrijk eind 2020. Norwegian Epic was de eerste in de vloot die in 2010 het key-card access ship-within-a-ship concept introduceerde, compleet met privé voorzieningen, speciale diensten en de meest luxueuze accommodaties aan boord. De recente renovatie resulteerde in 75 vernieuwde en opgewaardeerde suites gecombineerd met opnieuw ontworpen ervaringen, waaronder The Haven Restaurant en The Haven Courtyard Pool en Sundeck. Norwegian Epic beschikt over een van de grootste The Haven ruimtes in de NCL vloot.

"Het was fantastisch om te zien hoe onze Great Cruise Comeback zich de afgelopen drie maanden ontvouwde, met de terugkeer van een derde van onze vloot voor onvergetelijke vakantie ervaringen", aldus Harry Sommer, President and Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line. "De hereniging met onze families aan boord en het verwelkomen van onze gasten brengt enorm veel blijdschap met zich mee. Daarnaast is de mogelijkheid om terug te keren naar een van onze meest populaire thuishavens in Europa, met de debuutpresentatie van de onlangs gerenoveerde The Haven by Norwegian™ aan boord van Norwegian Epic, een bewijs van onze niet aflatende toewijding aan buitengewone kwaliteit en het verhogen van de uitmuntende standaard in onze vloot."

"We zijn verheugd om NCL terug te verwelkomen in de Port of Barcelona", vertelt Jose Alberto Carbonell, Managing Director van de Port of Barcelona. "De afgelopen 18 maanden hebben we ijverig samengewerkt met het NCL-team om te zorgen voor een veilige hervatting van cruises vanuit Barcelona voor gasten, bemanning en de inwoners van onze stad. We zijn blij dat we eindelijk samen de comeback van het cruisen kunnen vieren."

Ondertussen startte Norwegian Getaway aan haar eerste reis vanuit Rome (Civitavecchia). Tot 25 oktober zal ze een mix van 10- en 11-daagse routes naar de Griekse Eilanden varen, waarbij Dubrovnik, Corfu, Katakolon – NCL's nieuwste inschepingshaven gelegen op het schiereiland Peloponnesos –, Santorini, Mykonos, Napels en Livorno (Florence/Pisa) worden aangedaan. Met maximaal 13 uur in elke haven en niet meer dan twee dagen op zee, brengen gasten hun reis door met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur of genieten ze van de verscheidenheid van de beroemde keuken van de regio.

"We bevestigen onze langdurige samenwerking met NCL en zijn blij dat we Norwegian Epic en Norwegian Getaway deze maand opnieuw in de haven van Civitavecchia mogen verwelkomen en dat beide schepen voor het eerst in bijna twee jaar aan hun reis vanaf onze kusten beginnen," zegt Pino Musolino, President and Chief Executive Officer van Port System Authority of the Central Northern Tyrrhenian Sea. "De cruise-industrie is een belangrijke bouwsteen voor ons land en onze regio en draagt jaarlijks meer dan €400 miljoen bij aan de economy van Civitavecchia en faciliteert meer dan 1.800 banen. Als zodanig kunnen we niet enthousiaster zijn om zowel de bemanning als de gasten van NCL terug te verwelkomen en we kijken ernaar uit om opnieuw nauw samen te werken met het NCL-team."

Na een stillegging van meer dan 500 dagen, hervatte NCL op 25 juli 2021 haar cruiseoperaties met Norwegian Jade, die zevendaagse routes naar de Griekse eilanden lanceert. De herschikking van de gehele vloot van het bedrijf wordt voortgezet in samenwerking met lokale overheden en wordt geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safegezondheids- en veiligheidsprogramma van de rederij. Dit initiatief heeft als hoeksteen dat de alle bemanningsleden en gasten volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan voor reizen tot 31 december 2021. In samenwerking met de toonaangevende deskundigen van de SailSAFE Global Health and Wellness Council worden de protocollen van NCL regelmatig geëvalueerd en waar nodig aangepast. Hierbij worden wetenschappelijk onderbouwde beslissingen genomen ter bescherming van gasten, bemanning en de bestemmingen die NCL aandoet. Naarmate de protocollen zich ontwikkelen en aanvullende informatie beschikbaar komt, worden updates gepubliceerd op www.ncl.com. 

Over Norwegian Cruise Line
Norwegian Cruise Line, de innovator op het gebied van cruises, breekt al meer dan 54 jaar alle grenzen op het gebied van traditioneel cruisen. De rederij voerde Freestyle Cruising in – waarmee ze gasten aan boord veel vrijheid en flexibiliteit bieden. Zo zijn er geen vaste tijden voor het diner en entertainment en zijn er geen kledingvoorschriften. Vandaag de dag bestaat de vloot uit 17 hedendaagse schepen die naar bijna 300 van ’s werelds mooiste bestemmingen varen, waaronder Great Stirrup Cay, het privé-eiland in de Bahama’s en Harvest-Caye in Belize. Norwegian Cruise Line biedt niet alleen superieure gastservice van land tot zee, maar staat ook bekend om het brede scala aan bekroonde eet- en entertainmentgelegenheden, evenals een scala aan accommodaties over de hele vloot, inclusief staterooms voor solo-reizigers, mini-suites, spa-suites en The Haven by Norwegian®, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line.

 

Norwegian Cruise Line viert de terugkeer van twee schepen