Norwegian Cruise Line viert nieuwe homeport in Haifa, Israël

Cruisemaatschappij viert de nieuwe homeport voor Norwegian Epic

17 November 2022


Het schip met 4.100 passagiers en een bruto tonnage van 155.873 ton zal beginnen aan haar 11-daagse reis in open vaarwater naar vijf landen, waaronder Israël, Cyprus, Griekenland, Turkije en Italië. 

De viering werd gemarkeerd met een traditionele plaquette-uitwisseling ceremonie aan boord van de Norwegian Epic, die werd bijgewoond door de vice-president van het Israëlische ministerie van Toerisme, Kobby Barda. Het toevoegen van de haven heeft ook positieve gevolgen voor de toerismesector in Israël, daar cruisereizigers er vaak voor kiezen om hun reis te verlengen met een pre- of postcruise landprogramma.

Norwegian Epic is gisteren haar eerste reis begonnen en zal in december 2023, maart 2024 en oktober 2024 verschillende 10-, 11- en 12-daagse afvaarten maken. Tijdens deze reizen wordt eerst Ashdod (Israël) bezocht, waarna er verschillende stops gemaakt worden in Limassol (Cyprus), Rhodos, Patmos, Piraeus (Griekenland) Napels, Livorno, Venetië, Triëst en Civitavecchia (Italië) en Split in Kroatië.

Norwegian Viva weerspiegelt het luxe ontwerp en de structuur van haar recordbrekende zusterschip Norwegian Prima en zal beschikken over een nieuw ontworpen The Haven by Norwegian. Dit is NCL's ultra-premium schip-in-een-schip concept met alleen een keycard en de kenmerkende ervaringen van de Prima-klasse, waaronder Indulge Food Hall, de eerste upscale food marketplace van het merk met 11 eetgelegenheden, de snelste vrije val glijbanen op zee met The Rush en The Drop en de grootste racebaan op drie niveaus op zee met de Viva Speedway. Het nieuwste schip in de Prima klasse zal in 2025 ook aanmeren in de nieuwe homeport in Haifa, wat het belang van de Israëlische markt en de nieuwe haven laat zien.

Norwegian Cruise Line viert nieuwe homeport in Haifa, Israël