NYC & Company is nu New York City Tourism + Conventions

29 March 2023


Nieuwe identiteit
Het debuut van de nieuwe naam en merkidentiteit werd gelanceerd in combinatie met een social campagne, #WHATSGOODNYC, die gebruik maakt van de ‘opiniekracht’ van de 8,5 miljoen New Yorkers. Het biedt hen de kans om hun inzichten te delen over ''what’s good' en wat er te beleven valt in de vijf stadsdelen van de stad. Het fundament en de kracht van de nieuwe branding, die inspeelt op het verlangen van reizigers naar authentieke ervaringen, komt voort uit de oprechte, enthousiaste perspectieven die worden gedeeld door een diverse mix van lokale bewoners. De campagne biedt inzichten en tips, evenals aanbevolen activiteiten en excursies via verschillende kanalen om bezoekers en de lokale bevolking te betrekken en aan te moedigen om alles te ontdekken wat New York City te bieden heeft.

"Met meer dan 56 miljoen bezoekers in de vijf stadsdelen vorig jaar, die zorgden voor tientallen miljarden dollars aan uitgaven voor onze lokale economie, komt New York City niet terug, het is terug," aldus Eric Adams, burgemeester van New York City. "De nieuwe merkidentiteit van New York City Tourism + Conventions weerspiegelt de energie en de geest van onze stad en zorgt ervoor dat iedereen weet dat er nog nooit een beter moment is geweest om de stad te bezoeken. Ik ben een burgemeester van vijf stadsdelen en ik kijk ernaar uit om dit jaar overal in de Big Apple bezoekers te zien."

''De introductie van onze nieuwe naam en identiteit markeert een belangrijk moment voor onze organisatie,'' aldus Fred Dixon, President en CEO van New York City Tourism + Conventions. ''Ons nieuwe merk geeft de essentie van New York City in het geheel weer: een voortdurend groeiende bestemming die diverse en authentieke ervaringen biedt die de reiziger verrijken en waar alle New Yorkers van kunnen profiteren. Deze verschuiving zorgt voor een strategische positie zodat wij de toeristische economie van bijna 65 miljard dollar van de stad kunnen blijven leiden. Het geeft ons doel en onze missie als de officiële toeristische organisatie voor een van 's werelds grootste bestemmingen duidelijk weer – onze toewijding bij New York City is nog nooit zo groot geweest."

Authentiek New York City
Het in NYC gevestigde ontwerpadviesbureau 2x4 was de creatieve partner bij het uitgebreide proces om de nieuwe naam en merkstrategie te bepalen. Er werd gezorgd voor een naam die de missie van de organisatie duidelijk weergeeft aan de reisindustrie en consumenten: het ondersteunen van de reis- en toerisme-economie van New York City en het bieden van een diepere, rijkere, meer authentieke ervaring van New York City voor bezoekers. De structuur, missie en het wereldwijde netwerk van New York City Tourism + Conventions blijft hetzelfde als die van NYC & Company.

"Wij zijn een organisatie die bestaat uit gepassioneerde New Yorkers die ons nieuwe merk en de manier waarop het tot leven komt grondig hebben gevormd om reizigers van over de hele wereld te bereiken,’’ aldus Nancy Mammana, Chief Marketing Officer van New York City Tourism + Conventions. ''Onze nieuwe strategische koers, die een nieuwe website die in mei wordt gelanceerd (nyctourism.com), social kanalen en mediamiddelen omvat, zal de drijvende kracht zijn achter toekomstige marketingcampagnes, content en samenwerkingen. Met deze veranderingen willen we nog meer betrokkenheid en waarde creëren voor reizigers, partners en andere belanghebbenden op een manier die er ook voor zorgt dat New York City een toonaangevende bestemming blijft voor zowel zaken- als vakantiereizen.

Visuele identiteit
‘’Bij het creëren van de visuele identiteit wilden we de structuur van New York City weerspiegelen, en het ritme en de energie die zowel de inwoners als de toeristen het meest waarderen,'' aldus Elan Cole, Executive Vice President, Co-Lead, Creative/Content voor New York City Tourism + Conventions. ''In samenwerking met onze creatieve partners bij 2x4 hebben we een concept gecreëerd dat New York City zelf weerspiegelt – een unieke plek met een ongeëvenaarde diversiteit en cultuur die mensen uit de hele wereld aantrekt en verwelkomt. Ons nieuwe concept weerspiegelt deze levendigheid en de overvloed aan ervaringen in de wijken verspreid over de vijf stadsdelen.''

De visuele identiteit van New York City Tourism + Conventions is geïnspireerd op het grafische erfgoed van de stad en op het werk van kunstenaars en ontwerpers die zelf geïnspireerd zijn door de vijf stadsdelen. De onregelmatige vormen en kruisingen van de grafische elementen en het logo – verwijzingen naar horizontale straten en verticale gebouwvormen – spelen met contrast, uitbreiding en inkrimping om de energie van de stad te weerspiegelen. Het secundaire kleurenpalet onderzoekt de iconen en associaties van New York City, van Liberty Green, Taxi Yellow en Ferry Orange tot Lox PinkBrownstone en Rockaway Sand. Meer details zijn beschikbaar op nyctourism.com/rebrand.

NYC & Company is nu New York City Tourism + Conventions