Ontdek de verscheidenheid van de natuurparken van Japan

14 September 2021


De ongerepte natuur van Amamigunto National Park, Kyushu
Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Amamigunto National Park. Dit park, strekt zich uit over verschillende subtropische eilanden, waaronder het Amami Oshima-eiland en het Tokunoshima-eiland. Van de Flying Spider-aap tot het Amami-konijn, het park is een thuis voor verschillende endemische planten en dieren. Verken de adembenemende natuur al wandelend of per kano en laat u verrassen door de verscheidenheid aan wild.

Wilde dieren in Shiretoko National Park, Hokkaido
Gevormd door meerdere vulkaanuitbarstingen, kenmerkt het Shiretoko National Park zich door het magische steile landschap. Van de bruine beer tot grote roofvogels. De diversiteit van de wilde dieren heeft ervoor gezorgd dat het gebied in 2005 is benoemd tot een UNESCO Werelderfgoed. Wandel in de herfst rond de vijf meren van Shiretoko en aanschouw de prachtige kleurverandering van de bladeren. In de winter rukken de Steller zeearenden zich uit om op vis te jagen en zijn de zeehonden te bewonderen op de ijsrotsen.

De historie van Nikko National Park, Kanto
Traditionele tempels, uitgestrekte wandelpaden een indrukwekkende botanische tuin. Het Nikko National Park biedt de perfecte mix tussen de ongerepte natuur, cultuur en avontuurlijke activiteiten. Ontdek de natuur tijdens een één of meerdaagse fietstour door de onbegane paden van de jungle. Stop onderweg langs Toshogu Shrine, een prachtig monument voor Tokugawa Ieyasu, de oprichter van het Tokugawa-shogunaat, dat tot 1868 meer dan 250 jaar over Japan regeerde.

De diversiteit van Setonaikai National Park, Shikoku
Met meer dan 900.000 hectare van een gebied uitgestrekt over de oceaan en talrijke eilanden, mag Setonaikai National Park zich het grootste park van Japan noemen. De witte zandstranden, hoge rotsen en historische vissersdorpen zijn kenmerkend voor dit park. Vanaf het Uzunomichi Observatory heb je uitzicht op de krachtige draaikolken in de oceaan. Dit natuurlijke fenomeen is te zien vanaf de brug of vaar met een boot richting de draaikolk.

Het ruige landschap van Aso-Kuju National Park, Kyushu
Gelegen rond de actieve vulkanen van de berg Aso en het Kuju-gebergte ligt het Aso-Kuju National Park. Het ruige landschap maakt het park één van de beste plekken om te wandelen of te rijden door het vulkanische landschap is het Aso-Kuju National Park. Wandel langs de vele kraters en bewonder het uitzicht op de hoogste bergen van het eiland Kyushu. De warmtebronnen die er hier te vinden zijn, voeden sommige van de beste onsen in Japan. 

Over JNTO

Japan National Tourism Organization (JNTO) is een publiek orgaan van de Japanse Overheid dat Japan promoot als een toeristische en zakelijke bestemming met als doel internationale bezoekers te stimuleren om dieper in de Japanse cultuur te duiken en uitwisseling tussen Japan en de rest van de wereld te bevorderen. JNTO London werkt in 8 verschillende aangewezen markten aan onder andere informatieverstrekking over Japan, het genereren van publiciteit en exposities rondom reizen naar Japan en het ontwikkelen van tours naar Japan. 

Voor meer informatie over Japan als reisbestemming ga naar www.japan.travel

 

Ontdek de verscheidenheid van de natuurparken van Japan