Ontdek de Yoda Movie Exhibit op St. Maarten

3 May 2021


“A long time ago in a galaxy far, far away…”
Deze buitenaardse bestemming bevindt zich tussen de palmbomen in het centrum van Philipsburg, hoofdstad van het Nederlandse deel van St. Maarten. De Yoda Guy Movie Exhibit is gecreëerd  door Nick Maley, een icoon uit de productie- en filmindustrie. Door zijn bijdrage aan de schepping van de groene Jedimeester, draagt hij zelfs de bijnaam: ‘That Yoda Guy’. Nick heeft meegewerkt aan meer dan 60 Hollywood films waaronder Superman, The Shining, Highlander, Krull en Lifeforce. Met een plek in het Guinness Book of World Records en een nominatie voor een Emmy is deze man een echte legende in de special effects visagie te noemen. Tegenwoordig woont en werkt Nick in St. Maarten en is hij regelmatig in het non-profit museum te vinden.

Ontmoet de beroemdste filmwezens uit Hollywood
In het Star Wars museum is een hoop filmgeschiedenis te bewonderen. De tentoonstelling bestaat onder andere uit door beroemdheden gesigneerde productie-relikwieën en een ongelooflijke collectie aan driedimensionale beelden van Hollywoodsterren. In het museum is ook te ontdekken met welke technieken de wereldberoemde Yoda, Darth Vader, Chewbacca, MIB, de Terminator, Alien, Highlander, Superman en Lifeforce tot leven zijn gebracht. Daarnaast kunnen Star Wars fanaten verschillende gesigneerde filmmemorabilia, originele script- en storyboard-displays, posters, foto's van achter de schermen en fragmenten uit de Star Wars-geschiedenis kopen in de winkel bij het museum. Een once in a lifetime opportunity en zeker niet over te slaan tijdens een toekomstig bezoek aan St. Maarten! “I’ve got a GOOD feeling about this.” 

De ‘Death Star’ spotten
Naast een bezoek aan dit unieke museum, is er nog een andere manier om op het eiland in verbinding te komen met Star Wars. Zodra de zon verdwijnt, wordt namelijk plaats gemaakt voor de nachtelijke maan en wordt het sterrenstelsel zichtbaar. “That’s no moon. It’s a space station.” – Obi Wan Kenobi, A New Hope (1977). St. Maarten is een uitstekende plek om het universum even goed onder de loep te nemen, aangezien er weinig lichtvervuiling op het eiland is. Hierdoor ontstaat er een duidelijk zicht naar de sterrenhemel en is er op heldere nachten met het blote oog al enorm veel te zien. Kies er bijvoorbeeld voor om op een van de vele stranden neer te ploffen en ga op zoek naar de grote- en de kleine beer, de poolster en vergeet geen wens te doen zodra je een vallende ster spot!  

Star Wars Dag vieren vanuit huis
De Yoda Guy Movie Exhibit is het hele jaar door te bezoeken, voorlopig kun je Star Wars Dag dus ook veilig en waardig vieren vanuit huis. Een filmmarathon kan uiteraard niet worden overgeslagen. Van The Phantom Menace tot The Rise of Skywalker– mocht je alle delen opnieuw willen zien, ben je wel even zoet. Daar bovenop heeft Spotify in samenwerking met Star Wars een playlist samengesteld waarin de beste tunes uit de saga te beluisteren zijn. Vergeet de dag niet af te sluiten met een online Star Wars pub quiz om jullie kennis te testen! “Do. Or do not. There is no try.” – Yoda 

Over St. Maarten Tourism Bureau
St. Maarten Tourism Bureau is het officiële marketing- en toerismebureau van het Caribische eiland Sint Maarten, opgericht om reizigers te informeren over het eiland, meer naamsbekendheid te creëren en verschillende activiteiten op het eiland te promoten voor zowel toeristen als bewoners. Sint Maarten is ’s werelds kleinste oppervlak gedeeld door twee landen: het eiland heeft sinds 1648 een Nederlanders en een Frans deel, met een bijzondere mix van culturen tot gevolg. St. Maarten Tourism Bureau is verantwoordelijk voor de promotie van het Nederlandse deel.

Voor meer informatie over Sint Maarten als vakantiebestemming, ga naar vakantiestmaarten.nl

Ontdek de Yoda Movie Exhibit op St. Maarten