Ontdek het proces achter een kunstwerk: kunstenaars live aan het werk

9 September 2021


De kleurrijke illustraties van Zenk One
Met al meer dan 20 jaar ervaring in het vak, bestaat het werk van de Nederlandse kunstenaar Zenk One uit illustraties, muurschilderingen, schilderijen en grafische vormgeving. De realistische kenmerken gecombineerd met de grafische touch zijn typerend voor zijn illustraties en springen direct in het oog. Al helemaal wanneer hij teruggaat naar waar het allemaal begon op 16-jarige leeftijd, door de fotorealistische onderdelen met een spuitbus te creëren. Je kunt Zenk One live aan het werk zien in STRAAT van vrijdag 10 september t/m zondag 12 september. Nu al benieuwd naar de stijl van deze kunstenaar? Hier vind je een overzicht van zijn voltooide werken.

Dynamische graffiti van ZURIK
Geboren in Colombia en momenteel woonachtig in Barcelona, laat graffiti writer en graphic designerZURIK zich inspireren door de dynamische en kleurrijke stijlen van graffiti. ZURIK wijkt af van de gevestigde regels door te spelen met organische, geometrische en technische aspecten, wat haar werk persoonlijk, uniek en enorm herkenbaar maakt. Met haar huidige werken richt ze zich voornamelijk op murals in publieke ruimtes, wat haar een perfecte fit maakt voor STRAAT. ZURIK is vanaf zaterdag 25 september t/m donderdag 30 september aanwezig in het museum. Wil je vast een idee krijgen van hoe het werk van ZURIK eruitziet? Neem dan zeker een kijkje op deze website.

De komende tijd zijn er nog veel meer kunstenaars live aan het werk bij STRAAT. Houd voor de laatste updates de Instagram en Facebook pagina’s in de gaten en beleef een ongeëvenaarde ervaring die je niet snel ergens anders tegenkomt. 

Over STRAAT

STRAAT is het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld. Geïnspireerd door de straatkunst op het NDSM-terrein, is enkele jaren geleden met een klein en betrokken team het idee ontstaan om een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. Vandaag de dag bestaat de collectie uit ruim 200 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd. De werken zijn daardoor medegeïnspireerd door de creatieve en rauwe sfeer die het NDSM-terrein zo dynamisch maakt. STRAAT is gevestigd in de voormalige lasloods, nu een rijksmonument, met op de gevel de iconische mural van Anne Frank van de hand van Braziliaans kunstenaar Eduardo Kobra. Zie voor meer informatie ook straatmuseum.com.

Ontdek het proces achter een kunstwerk: kunstenaars live aan het werk