Ontdek Nederlandse carnavalssteden tijdens een staycation met Airbnb

20 February 2020


De voorjaarsvakantie is een vakantie die Nederland verdeeld in wintersporters en zonzoekers. Ben je net te laat met het boeken van een vakantie naar het buitenland? Niet gevreesd, een staycation is net zo leuk tijdens het carnavalsseizoen in het zuiden! We kiezen er steeds vaker voor om een weekend in eigen land te spenderen. Zo blijkt uit Airbnb data dat tijdens carnaval dit jaar maar liefst 65% van de gasten die een accommodatie boeken in de carnavalssteden, uit Nederland komt.* Van ruime accommodaties aan de rand van de stad, tot rustieke appartementen midden in de historische stadscentra. Deze Airbnb accommodaties zorgen ervoor dat je het beste uit een citytrip in eigen land kunt halen!

Oeteldonk

Carnaval is een feest dat al meer dan 550 jaar wordt gevierd in Den Bosch. Tijdens dit feest verandert de stad voor een aantal dagen haar naam van Den Bosch naar Oeteldonk. Voor vele Oeteldonkers is carnavalsmaandag het hoogtepunt van het feest, dan wordt namelijk de grote optocht gehouden. Als bezoeker is deze optocht een must-see. Dit karakteristieke huis met twee slaapkamers uit 1870 is ideaal voor een familieweekend. Het huis ligt namelijk in het bourgondische hart van Den Bosch. Zodra je de deur uitstapt voel je de gezelligheid van het feestvierende volk en mis je geen moment van de bijzondere optocht!

Mestreech

Midden in het historische centrum en uitgaansleven van Maastricht kun je het beste genieten van carnaval. Dit luxe en rustieke appartement in de hoofdstad van Limburg heeft een nostalgische uitstraling, maar is tegelijkertijd uitgerust met moderne snufjes. Het huis is gelegen op loopafstand van de feestelijke optochten met kleurrijke praalwagens en verkleedde feestgangers. Als kers op de taart, of in dit geval vlaai, heeft dit huis een whirlpool, waar je heerlijk tot rust kan komen na een dag feesten. Aangezien dit appartement in de buurt van vele andere attracties ligt, kan je de dagen voor en na carnaval gebruiken om cultuur te snuiven in een van de oudste steden van Nederland.

Kielegat

Carnaval duurt, in tegenstelling tot de andere steden, 4 dagen in Breda. Hier heb je dus net wat langer de tijd om te genieten van de carnavalssfeer. Tijdens deze dagen bruist het in de stad van evenementen zoals: concerten, optochten, feesten en sinds kort een talentenjacht. Deze feesten vier en bezoek je niet alleen, maar samen met vrienden. Dit knusse huisje aan de rand van Breda is de ideale bestemming voor een grotere groep. Je kunt hier namelijk met maar liefst acht man genieten van de rust en de ruimte. Maar niet gevreesd, het huis bevindt zich op loopafstand van een bushalte en daardoor sta je zo in het centrum van Breda. Daarnaast kunnen gasten gebruik maken van de fietsen bij het huis, ideaal om Breda en de omgeving te ontdekken! Liever zien hoe carnaval in een klein dorp wordt gevierd? Wijk dan uit naar Ulvenhout, wat op loopafstand is te bereiken.

Over Airbnb

Airbnb is één van ‘s werelds grootste marktplaatsen voor unieke en authentieke accommodaties en ervaringen, met meer dan 7 miljoen accommodaties en 40.000 activiteiten, opgezet door lokale hosts. Als motor voor economische empowerment, heeft Airbnb miljoenen horecaondernemers geholpen met het verdienen van inkomsten uit het verhuren van ruimtes en het delen van passies terwijl de financiële voordelen van toerisme in hun eigen gemeenschap behouden blijven. Met meer dan een half miljard gastaankomsten tot nu toe en beschikbaarheid in 62 talen in 220+ landen en gebieden, stimuleert Airbnb people-to-people contact, lokale gemeenschappen en vertrouwen over de hele wereld.

* Gebaseerd op het aantal gasten dat arriveert in Noord-Brabant en Limburg in de periode 22-25 februari 2020.

Ontdek Nederlandse carnavalssteden tijdens een staycation met Airbnb