Overnight for Pride

Meeste bezoekers uit Londen, Parijs & New York

31 July 2018


De regenboogvlaggen wapperen, de glitters zijn niet aan te slepen en de grachten veranderen een dag lang in een nachtclub. Pride is here! Dit internationale festival, met onder andere de spectaculaire Canal Parade op zaterdag 4 augustus, maakt Amsterdam even tot het centrum van de LHBTI-community. Feestgangers reizen de hele wereld over om erbij te zijn en Airbnb onderzocht waar the party people zoal vandaan kwamen. Wat blijkt? De meeste Airbnb-overnachtingen tijdens Pride, werden geboekt door inwoners van Londen, Parijs en New York, maar ook Melbourne en Buenos Aires staan in de Top 10. Een duidelijke boodschap: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt – Pride Amsterdam is er voor iedereen.

Blijven slapen
Als je zo’n leuk feestje komt vieren, blijf je natuurlijk slapen. Midden in de actie aan de Amsterdamse grachten, lekker rustig in een buitenwijk of knus in een klein straatje in de Jordaan – met Airbnb kun je alle kanten op. Het totaalaantal bezoekers van het kleurrijkste feestje van Amsterdam ligt rond de 500.000. De meeste daarvan komen uit Europa, ongeveer een derde woont in Amsterdam. Verder zijn ook de Verenigde Staten, Canada en Australië goed vertegenwoordigd.

Top 10 Airbnb-boekers tijdens Pride
In de Amsterdamse Airbnb’s wordt tijdens Pride overnacht door mensen uit:  

Per land                                                                        
1. Verenigde Staten
2. Engeland 
3. Duitsland 
4. Frankrijk 
5. Australië              
6. Italië      
7. Spanje 
8. Canada 
9. Zwitserland 
10. Nederland 

Per stad
1. Londen 
2. Parijs 
3. New York 
4. Sydney 
5. Melbourne 
6. Wenen 
7. Berlijn 
8. San Francisco 
9. Buenos Aires 
10. Dublin 

Airbnb heeft recentelijk ook een onderzoek gedaan naar welke bestemmingen het meeste te bieden hebben voor de LHBTI-reizigers . Zo is Nederland de beste bestemming om als homostel te trouwen en is Londen de beste plek voor LHBTI’s om te daten.

 

Overnight for Pride