Passagiers van Emirates kunnen nu gebruik maken van gratis Wi-Fi

19 May 2023


Gratis connectiviteit voor Skywards members
Skywards members - of ze nu Blue, Silver, Gold of Platinum member zijn - kunnen in elke comfortklasse profiteren van gratis app-berichten. Bovendien hebben First Class passagiers die member zijn van Skywards onbeperkt gratis internet. Evenals Silver, Gold en Platinum Skywards members die in de Business Class reizen. Platinum Skywards members hebben gratis toegang tot internet in alle cabines.

Toename cijfers
De toename van de gratis connectiviteit is zeer goed ontvangen door passagiers van Emirates na wijzigingen in januari 2023. De luchtvaartmaatschappij ziet vandaag gemiddeld 450.000 gebruikers per maand. Dit betekent een toename van 30% van het passagiersgebruik in 2023 ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Momenteel maakt bijna 10% van alle passagiers gebruik van de gratis Wi-Fi aan boord. Op routes door Noord- en Zuid-Amerika maakt bijna 20% van de passagiers verbinding met wifi aan boord, en op Europese en Afrikaanse routes is het gebruik meer dan 11% van alle passagiers.

A350-toestellen
Patrick Brannelly, SVP Retail, IFE & Connectivity licht toe: ''Emirates heeft nauw samengewerkt met onze serviceproviders om de connectiviteitservaring te optimaliseren en te verbeteren. In maart leverden we ongeveer 55% meer data per klantsessie in vergelijking met begin 2022, ondanks dat het aantal sessies in dezelfde periode met 68% toenam. We blijven werken aan investeringen in upgrades en verbeteringen, en onze A350-toestellen zullen worden geleverd met de volgende generatie satellietconnectiviteit.''

De 50 nieuwe Airbus A350-toestellen, die naar verwachting in 2024 in gebruik zullen worden genomen, bieden het nieuwe high-speed breedband aan boord aan. De nieuwe overeenkomst zal de passagierservaring aanzienlijk verbeteren met verbeterde connectiviteit en een grotere wereldwijde dekking, zelfs op vluchten over de Noordpool. De Airbus A350 is het eerste toestel van Emirates dat gebruik maakt van het Global Xpress (GX) satellietnetwerk van Inmarsat, dat 's werelds eerste en enige wereldwijd beschikbare breedbandnetwerk voedt. Dit zodat passagiers kunnen genieten van ononderbroken wereldwijde connectiviteit, ongeacht hun bestemming.

Over Emirates Skywards
Passagiers hoeven alleen maar lid te worden van Emirates Skywards - een eenvoudig en gratis proces om toegang te krijgen tot gratis Wi-Fi. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via emirates.comflydubai.com, via de officiële Emirates-app of de flydubai-app en rechtstreeks via het Wi-Fi-portaal aan boord. Emirates Skywards heeft momenteel wereldwijd meer dan 30 miljoen members. 

 Passagiers van Emirates kunnen nu gebruik maken van gratis Wi-Fi