Regent Seven Seas Cruises viert kiellegging voor Seven Seas Grandeur™

13 July 2022


Regent Seven Seas Cruises®, ‘s werelds meest toonaangevende luxe cruiserederij, heeft een belangrijke mijlpaal gevierd in de bouw van de langverwachte Seven Seas Grandeur™, voorafgaand aan haar debuut in 2023.

Eerste bouwstenen Seven Seas Grandeur
Tijdens een speciale kiellegging ceremonie op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona, Italië, werd het managementteam van Regent Seven Seas Cruises vergezeld door leden van Fincantieri om formeel een van de bouwstenen van het schip te plaatsen.

“Sinds hun respectievelijke debuten in 2016 en 2020, hebben Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor reizigers van over de hele wereld geënthousiasmeerd en een reputatie opgebouwd als de meest luxueuze schepen ooit gebouwd,” aldus Jason Montague, President en Chief Executive Officer, Regent Seven Seas Cruises. “Nu bouwt hun zusterschip, Seven Seas Grandeur, voort op deze rijke geschiedenis van drie decennia lang. Geïnspireerd door ons erfgoed, zal dit een schip zijn dat elegantie, comfort, vrijheid en keuze harmoniseert en een ongeëvenaarde ervaring biedt aan eenieder aan boord. Het schip zal onze gasten nog jaren fascineren.”

Gilberto Tobaldi, Directeur van de scheepswerf in Ancona, zei: “Seven Seas Grandeur markeert onze derde samenwerking met Regent Seven Seas Cruises. We zijn er trots op om met zo'n prestigieuze cruisemaatschappij samen te werken aan de ontwikkeling van Seven Seas Grandeur, een schip dat functioneert als een model voor de toekomst van luxe cruises.”

Kiellegging ceremonie
Tijdens de ceremonie werd een stalen gedeelte van het schip, dat een bruto-tonnage van circa 55.500 kent, in het droogdok gehesen.

Montague en Tobaldi eerden de gelegenheid door drie op maat gemaakte munten op de kiel van het schip te plaatsen, die elk een van de zusterschepen vertegenwoordigen - Seven Seas Explorer, Seven Seas Splendor en Seven Seas Grandeur. De munten, een aloude maritieme traditie, zullen voor altijd in de structuur van het schip blijven zitten en geluk brengen aan iedereen die aan boord vaart.

De munten voor Seven Seas Explorer en Seven Seas Splendor zijn replica's van de munten die op hun eigen kiel werden geplaatst. De nieuwe munt voor Seven Seas Grandeur bevat het 30-jarig jubileumlogo van de cruisemaatschappij.

Seven Seas Grandeur - Een Erfgoed van Perfectie
Seven Seas Grandeur biedt plaats aan slechts 732 gasten en heeft een bruto-tonnage van 55.500, waardoor het een van de hoogste ruimteverhoudingen en personeel-tot-gastverhoudingen in de branche biedt, samen met de hoogste normen van Regent-service.

Om het nieuwe schip te ontwerpen, schakelde Regent Seven Seas Cruises de bekroonde Studio DADO in - specialisten op gebied van boetiekcruises en horeca-interieurontwerp. Dit, om een nieuw beeld te schetsen van een onderscheidend niveau van luxe aan boord van The World's Most Luxurious Fleet™.

Afgelopen herfst onthulde Regent de ontwerpen voor alle 15 suite-categorieën, van de unieke Regent Suite - met een opnieuw ontworpen ruimte "The Parlor" - tot de ruime Veranda Suite. Ook werden de ontwerpen van restaurants Prime 7 en Chartreuse onthuld, en een vernieuwde Observation Lounge, samen met de fascinerende herinrichting van het grootste specialiteitenrestaurant op zee, Compass Rose, die een volledig aangepaste epicurische ervaring biedt.

De ontwerpen tillen moderne luxe cruises naar nieuwe esthetische hoogten, van all-suite, all-balcony accommodaties tot transformerende dinerervaringen.

Seven Seas Grandeur begint haar inaugurele seizoen in november 2023, met 17 cruisereizen in het Caribisch gebied en het Middellandse Zeegebied, plus 2 trans-Atlantische overtochten, alle variërend van 7 tot 16 nachten.

Regent Seven Seas Cruises viert kiellegging voor Seven Seas Grandeur™