Romantiek zal vloeien met deze 5 tips op St. Martin

25 October 2021


1. Liefde gaat door de maag
St. Martin wordt ook wel beschouwd als de gastronomische hoofdstad van de Caraïben, daarom leent de bestemming zich perfect voor wanneer je heerlijk uitgebreid uit eten wilt gaan. Liefhebbers van seafood kunnen op St. Martin hun hart ophalen. Voor een romantisch diner bij kaarslicht ga je naar La Villa Hibiscus, waar je de meest verfijnde gerechten prachtig opgediend krijgt. Bekijk je graag de zonsondergang met een wijntje in je hand? Dan is Océan 82 een absolute aanrader. Daarnaast zijn er nog vele andere restaurants waar je de beste gerechten kunt vinden voor een romantische avond uit. Bezoek Grand-Case voor culinaire verrassingen!

2. Bezoek het strand van l’amour 
Wat is er romantischer dan een urenlange strandwandeling of een picknick met uitzicht op zee? Gelukkig heeft St. Martin genoeg schitterende stranden om een dag of avond te vertoeven. Misschien wel het meest sprookjesachtige strand van het eiland is Plage des Amoureux, oftewel Lovers’ beach. Dit strand is zo klein dat er maar twee mensen op passen, romantiek gegarandeerd dus! De weg naar dit geheime strand is al een leuke activiteit op zich aangezien het goed verscholen zit. Toch is deze wandeling over de rotsen het meer dan waard, eenmaal aangekomen heb je namelijk wel je eigen privé strand! 

3. Verleid je partner met de lekkerste geuren
De geur van je partner is heel belangrijk, als iemand lekker ruikt kan je je zelfs meer aangetrokken voelen tot deze persoon. Hoe leuk is het dan om zelf te bepalen hoe jullie ruiken? Bij parfumerie Tijonkun je een workshop doen waarbij je je eigen parfum maakt. Hier leer je samen alles over  parfum en word je binnen no-time een echte kenner. Vervolgens stel je uit 300 verschillende oliën en geuren je eigen parfum samen. Nu hoeven jullie alleen nog een mooie naam te kiezen en klaar is je op maat gemaakte parfum, waar je uiteraard een flesje van mee naar huis krijgt. 

4. Samen de horizon tegemoet varen
Naast alle activiteiten aan wal, is het ook heerlijk om een dag samen de zee te verkennen. Dit kan je zo romantisch maken als je zelf wilt. Van een dag eilandhoppen tot een uitgebreid diner op een privéjacht. Vanaf het water heb je het mooiste uitzicht op het eiland met haar stranden en andere omliggende eilanden. Aan het eind van de dag vaar je de horizon tegemoet en zie je samen de zon wegzakken in de zee terwijl je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

5. Geniet van ontspanning in de spa
Zijn jullie toe aan ultieme ontspanning? Aarzel dan niet om een spa te bezoeken om je heerlijk in de watten te laten leggen. Veel hotels bieden spafaciliteiten, zoals het Hommage Hotel, La Samanna en Secrets St. Martin Resort & Spa. Hier kun je genieten van allerlei soorten behandelingen zoals duo massages die stress verminderen, energie geven of juist je huid zon-klaar maken. Sluit je ogen en kom samen tot rust door het geluid van de zee of de bruisende natuur om je heen. 

Over St. Martin Tourist Office
Het St. Martin Tourist Office is het officiële toeristenbureau van het noordelijke deel van het eiland, dat als overzeese regio bij Frankrijk hoort. Terwijl het oosten van Saint Martin weelderige, tropische vegetatie heeft, bestaat het westen uit vlaktes begroeid met cactussen. Witte droomstranden lonken aan de kust en de onderwaterwereld nodigt talloze duikers uit om deze te ontdekken. Saint Martin is ook het "eiland van de schilders" en inspireert kunstenaars van over de hele wereld met haar kleuren. De keuken van het eiland is net zo kleurrijk, een ongeëvenaarde symbiose van Caribische, Europese, Afrikaanse en Oosterse invloeden. De officiële taal op The Friendly Island is Frans, maar de meeste bewoners groeien tweetalig op en spreken Engels. Dit wordt aangevuld met Nederlands op St. Maarten, terwijl Spaans, Creools en Papiamento ook nog steeds op het eiland wordt gesproken. St. Martin, dat meer dan 120 nationaliteiten kent, hoort bij Frankrijk en dus ook bij de EU, dus ook hier is de euro de nationale munteenheid; maar de dollar is net zo gewoon. Meer informatie over St. Martin als vakantiebestemming is te vinden op: www.st-martin.org. 

 

Romantiek zal vloeien met deze 5 tips op St. Martin