Slaap in de hoogstgelegen Airbnb accommodatie van Europa

18 November 2021


Op 3500 meter hoogte
Volgens gegevens van Airbnb is dit verblijf op de Mont Blanc (op 3500 meter hoogte) officieel de hoogste Europese accommodatie: 400 meter hoger dan enig andere Airbnb accommodatie in het continent.* Het futuristische kabelbaanstation Punta Helbronner is voor deze overnachting helemaal omgetoverd. Gasten slapen in de 'Mont Blanc-kamer' in een spectaculaire ruimte met kamerhoge ramen en een duizelingwekkend uitzicht op de besneeuwde Alpen. 

Het verblijf
De speciaal ingerichte kamer in het Punta Helbronner-kabelbaanstation vestigt zich op de Mont Blanc op een hoogte van 3500 meter met als Host Federica Brignone: wereldkampioene alpineskiën, Olympische medaillewinnares en de eerste vrouw in Italië die de wereldbeker heeft gewonnen. Dit is ongetwijfeld de ultieme overnachting voor iedereen die niet kan wachten om de ski's weer onder te binden. Het verblijf is inclusief: 

Een rit met de Mont Blanc Courmayeur-kabelbaan, een uur voor de officiële opening van het skiseizoen.
De exclusieve mogelijkheid om van de pistes van de Mont Blanc af te dalen voordat het seizoen officieel begint.
Een speciaal diner bij 'Tavolo dell 'infinito' bij het Punta Helbronner-kabelbaanstation.
Een overnachting in een speciaal ingerichte kamer in het Punta Helbronner-kabelbaanstation met een panoramisch uitzicht op de Mont Blanc.

"Als professioneel sporter weet ik hoe het is om de pistes in Courmayeur voor jezelf te hebben. Met de Mont Blanc op de achtergrond is het een ongelooflijke ervaring die nooit verveelt. Het is heel gaaf dat twee reizigers deze bergen nu op zo'n unieke en exclusieve manier kunnen ervaren dankzij Airbnb," aldus Federica Brignone.

De locatie
Punta Helbronner is een berg in het Mont Blancmassief, gelegen in het stroomgebied tussen Frankrijk en Italië. Gasten klimmen door de ijle lucht in een 360 graden draaiende gondelbaan en worden naar het futuristische Punta Helbronner-skistation gebracht door een van ‘s werelds meest extreme stoeltjesliften. Op 3500 meter hoogte biedt het station een spectaculair uitzicht op het dak van Europa vanaf het ronde terras: een adembenemend panorama van de Mont Blanc, de Monte Rosa, de Matterhorn, de Gran Paradiso en de Grand Combin.

Hoe het werkt
Het reserveren van de accommodatie kan vanaf dinsdag 23 november om 10.00 uur voor een verblijf op 27 november 2021 via www.airbnb.com/montblanc. Door dit verblijf te reserveren, adopteer je een Japanse sierkers en draag je bij aan het 'Save the Glacier'-project. Geïnteresseerde gasten moeten er rekening mee houden dat de plaatselijke Covid 19-richtlijnen strikt gehanteerd worden. Potentiële gasten moeten een geverifieerd Airbnb-profiel met positieve recensies hebben en de huisregels zorgvuldig lezen.

*Gegevens verzameld door Airbnb in oktober 2021 

Over Airbnb
Airbnb werd geboren in 2007 toen twee Hosts drie gasten verwelkomden in hun woning in San Francisco. Sindsdien is Airbnb uitgegroeid tot vier miljoen Hosts die samen meer dan 900 miljoen gasten hebben verwelkomd in vrijwel elk land ter wereld. Elke dag bieden Hosts unieke verblijven en Experiences aan, zodat hun gasten zich op een authentieke manier verbonden voelen met de wereld om hen heen. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl.

Slaap in de hoogstgelegen Airbnb accommodatie van Europa