#Stayhome met Emirates Cabin Crew

16 April 2020


Door de wereldwijde pandemie zitten we allemaal zoveel mogelijk thuis. Zo ook de van oorsprong Nederlandse Deveney Nijland, woonachtig in Dubai. Als Cabin Crew member bij Emirates kan zij haar werk niet vanuit huis doen, dus probeert ze elke dag er weer het beste van te maken. Ze deelt graag haar tips over productief en gezond blijven tijdens zelfisolatie en kan niet wachten om reizigers weer aan boord te mogen verwelkomen zodra dat weer mogelijk is!

Maak kennis met Deveney Nijland

Deveney woont tegenwoordig in Dubai voor haar baan als Emirates Cabin Crew. Ze begon bij Emirates in 2015 en startte haar carrière als stewardess vanuit haar passie voor reizen. Tijdens een open dag van Emirates in Amsterdam wist ze het zeker, dit is de luchtvaartmaatschappij waar ze voor wilde werken. Ze vloog de hele wereld al over maar haar lievelingsplekjes op aarde zijn de Niagara Falls in Canada en het zonnige Australië. Deveney legt uit dat een stewardess zijn meer dan een baan is, het is een levensstijl: “Ik ben gewend om altijd onderweg te zijn, de wereld rond te reizen en nieuwe bestemmingen te verkennen. Elke dag word ik omringd door verschillende mensen en culturen, één van de dingen die mijn baan zo bijzonder maken.”

Een normale dag als Emirates stewardess

Als Emirates stewardess heeft Deveney al veel bestemmingen wereldwijd mogen ontdekken. “Het leuke van werken voor Emirates is dat elke reis een nieuw avontuur is,” aldus Deveney. “We beginnen onze werkdag altijd in de briefingruimte waar we de bemanning voor die reis ontmoeten en waar we de vluchtinformatie krijgen. Zodra we aan boord komen, doen we de veiligheidsonderzoeken en daarna is het tijd om onze passagiers te verwelkomen.”

Als stewardess begin je vaak een vlucht zonder je collega’s te kennen en eindig je de reis met nieuwe vriendschappen en geweldige herinneringen. “Het sociale contact met mijn vrienden en familie is zeker iets wat ik tegenwoordig mis, gelukkig spreek ik hen nog veel telefonisch of via videochat,” zegt Deveney. Haar familie woont in Nederland en vaak kiest Deveney een vlucht naar Amsterdam om haar moeder te bezoeken. “Een paar jaar geleden verraste ik mijn moeder voor haar verjaardag. Ze zat in een restaurant in Amsterdam en ze dacht dat ik in New York was. Ik had echter mijn vlucht geruild om haar op te zoeken. Ik zal haar gezicht nooit vergeten toen ik het restaurant binnenliep. Ik kan niet wachten om straks op het eerste vliegtuig naar Amsterdam te gaan om mijn familie thuis weer te zien.”

#Stayhome

Als stewardess kan Deveney niet vanuit huis werken, maar deelt ze graag tips over hoe zij als stewardess fit blijft en omgaat met het niet zien van familie en vrienden.

  •   1. Behoud een dagelijkse routine

“Tuurlijk mis ik het vliegen over de hele wereld,” zegt Deveney. “Ik probeer mijn dagelijkse routine te behouden maar dan met nieuwe activiteiten. Als stewardess moet ik erg georganiseerd zijn. Ik probeer mijn dag nu op dezelfde manier te plannen als ik gewoonlijk mijn reizen plan. Daarnaast heb ik nu meer tijd om mijn hobby’s uit te oefenen. Zo lees ik tegenwoordig veel en probeer ik veel recepten uit mijn kookboeken. Ik ben een paar maanden geleden ook begonnen met een studie, waar ik nu al mijn aandacht op kan richten,” legt ze uit.

  • 2. Blijf actief

Regelmatig bewegen is belangrijk voor een positieve mindset, vooral wanneer buitenactiviteiten tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deveney legt uit dat online yogalessen haar helpen met positief en gezond te blijven. Ook deelt ze als tip om samen te sporten wanneer dat kan. Zo is ze met haar partner begonnen aan een YouTube salsa tutorial en volgt ze Skype pilates-lessen met haar zus. “Wees niet bang om je vrienden te vragen om online met je mee te doen, op die manier kunnen jullie elkaar juist motiveren.”

  • 3. Blijf positief

Gebruik deze tijd thuis om te reflecteren en begin met het plannen van jouw persoonlijke en professionele doelen voor volgende jaar. Kijk terug naar je mooiste reiservaringen en denk na over welke bestemmingen je straks wilt ontdekken. “Naast Amsterdam kan ik niet wachten om weer terug te gaan naar Nieuw Zeeland, waar mijn beste vriendin woont. Het is goed om iets te hebben om naar uit te kijken. Zelfisolatie kan ongetwijfeld een uitdaging zijn, maar het is belangrijk om te weten dat we het met elkaar doen. Laten we tot die tijd positief blijven en blijven lachen," aldus Deveney. “Ik kijk er echt naar uit om mijn rode Emirates uniform weer aan te doen en met mijn collega's de wereld rond te vliegen om mensen naar hun geliefden te brengen.”

Over Emirates

Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. Emirates heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

 #Stayhome met Emirates Cabin Crew