STRAAT kiest voor USP Marketing PR

30 November 2020


De NDSM-werf in Amsterdam Noord huist sinds kort het grootste street art museum ter wereld. STRAAT wil met dit museum bij een breder publiek erkenning en waardering voor street art en graffiti genereren. Het museum wil naast vermaak ook een educatieve boodschap aan de bezoekers meegegeven. USP is aangesteld als PR bureau om STRAAT te ondersteunen bij persaanvragen en zal haar media netwerk de komende maanden gaan inzetten om de bekendheid van dit museum te vergroten.

David Roos, curator en creatief directeur bij STRAAT “We zijn blij om samen te gaan werken met dit Amsterdamse PR bureau. We nemen daarbij de monumentale loods en het NDSM terrein meenemen in ons verhaal. Er is zoveel te vertellen over deze legitieme kunstvorm en we zijn ontzettend trots om gevestigde namen en opkomend talent van over de hele wereld hier een podium te geven.”

Marloes van den Boogaard, managing director bij USP Marketing PR “Dit museum moet je simpelweg gezien hebben en ik ben dan ook ontzettend enthousiast over deze nieuwe samenwerking! Als Amsterdammer, Nederlander of internationale toerist, bij iedereen zal STRAAT een indruk achter laten. Onze expertise op het gebied van storytelling content in combinatie met ons sterke medianetwerk zal dan ook goed van pas komen.”

Over STRAAT
STRAAT is het grootste museum voor graffiti en street art ter wereld. Drijvende kracht achter het concept is Peter Hoogewerf, die zich liet inspireren door de straatkunst op het NDSM-terrein. Met een klein en betrokken team is enkele jaren geleden het idee ontstaan om een museum op te richten ter ere van deze kunstvorm. De collectie bestaat uit ruim 200 kunstwerken, allemaal speciaal voor het museum gecreëerd. De werken zijn daardoor medegeïnspireerd door de creatieve en rauwe sfeer die het NDSM-terrein zo dynamisch maakt. STRAAT is gevestigd in de voormalige Lasloods, nu een rijksmonument, met op de gevel de iconische mural van Anne Frank van de hand van Braziliaans kunstenaar Eduardo Kobra. Zie voor meer informatie ook straatmuseum.com.

STRAAT kiest voor USP Marketing PR