Taiko Cuisine introduceert nieuw 'concept of the year' en nieuwe chef

8 November 2021


Jef van den Hout: Uitgebreide ervaring in Azië
Van den Hout deed net als Schilo veel ervaring op in Azië, waaronder Japan en Taiwan. Hij besloot in 2019 zijn eigen restaurant The French Connection te verkopen en daarvoor in de plaats ervaring op te doen bij enkele van de meest beroemde Michelinsterrenrestaurants in Azië. Zo stond hij onder andere in de keukens van RAW Taipee, Narisawa Tokyo en Shimogamosaryo Kaiseki Kyoto. Ook in eigen land heeft hij uitgebreid kennis opgedaan van onder meer de Franse keuken. Zo was hij Head Chef bij Le Restaurant en deed hij ervaring op bij onder andere Hotel L’Europe en Restaurant ‘de Vrienden van Jacob’. Nieuw op deze indrukwekkende lijst is dus het gerenommeerde restaurant Taiko, in het Conservatorium hotel.

Van den Hout over zijn motivatie om bij Taiko te starten: “De reden waarom ik voor Taiko heb gekozen is omdat het een uniek concept is in Amsterdam met een eigen kijk op de Aziatische keuken. Het is een prachtige zaak in een schitterend hotel. Na mijn stages in Japan en Taiwan is mijn liefde voor Azië alleen maar gegroeid en is het tijd om dit in de praktijk toe te passen en om te knallen bij Taiko!”

Executive Chef Schilo van Coevorden over de samenwerking: “Jef is klassiek Frans geschoold maar heeft een sterke passie voor Azië, net als ik. Daardoor snappen wij elkaar en past hij goed bij de visie van Taiko. Zijn werkervaring in Japan en Taiwan zorgen ervoor dat hij de perfecte combinatie heeft voor de keuken van Taiko.” 

Nieuw ‘Concept of the Year’: Umi no kuni
Executive Chef Schilo van Coevorden presenteert deze maand een gloednieuw menu, geïnspireerd door al het pracht en praal dat wij in eigen land huizen. Mede door de lockdown kon van Coevorden, die veel reist om inspiratie op te doen in andere keukens, niet meer het buitenland bezoeken en ging daarom op ontdekkingsreis in eigen land. Hier werd hij gefascineerd door de verse zeevruchten en lokale ingrediënten te vinden in Zeeland, oftewel ‘The Land of the Sea’.

Gasten kunnen gerechten verwachten met lokale ingrediënten uit Zeeland, geserveerd met invloeden uit Azië en het Midden-Oosten. Zo staat de Hiramasa Kingfish, ookwel bekend als Dutch Yellowtail op de menukaart en wordt deze onder andere geserveerd als een tasting van Sashimi, Shisha Sushi en Maki. Zeeland’s Finest waaronder Cockles “Nam Jim”, Mussels “Green Curry” en Oysters “wasabi” is ook een uitblinker alsmede de Grilled Wild Duck met White Kimchi en Duck Egg Tamago. Als dessert kan de traditionele Bolus natuurlijk niet ontbreken. 

Openingstijden Taiko Cuisine en Taiko Bar
Taiko Cuisine opent vanaf 8 november, voor 7 dagen in de week. De keuken zal geopend zijn tussen 18:30 en 22:30 uur. Taiko Bar opent vanaf 12 november voor vier dagen in de week, van donderdag tot en met zondag. De keuken van Taiko Bar zal geopend zijn van 16:30 tot 22:30 uur.  

Over Taiko Cuisine
Een hommage aan de mooie smaken en texturen uit het Verre Oosten, dat is Taiko’s Cuisine van chef Schilo van Coevorden in het Conservatorium hotel. De cuisine is modern-Aziatisch, de uitstraling internationaal en de sfeer ongedwongen “Amsterdams”. Dit maakt Taiko al jaren absoluut onweerstaanbaar voor zowel goed ingewijde locals als internationale fijnproevers.

Ook in Dubai genieten gasten van de bijzondere Taiko favourites in het Sofitel Dubai The Obelisk. Taiko Dubai biedt dezelfde hedendaagse keuken als Taiko Amsterdam – geïnspireerd door de smaken en texturen uit het Verre Oosten.

Zie voor meer informatie ook: https://www.taikocuisine.com/nl/home/

Taiko Cuisine introduceert nieuw 'concept of the year' en nieuwe chef