Tuin delen als kampeerplek trend zomer 2020

Oplossing voor het tekort aan vakantieaccommodaties in Belgiƫ

19 May 2020


Met een groeiend aantal Belgen die deze zomer op vakantie zullen gaan in eigen land, groeit ook de vraag of er wel voldoende plek is voor al deze vakantiegangers. De kampeerstartup Campspace, het deelplatform voor unieke kampeerplekken op privéterreinen van lokale hosts, heeft de oplossing en roept Vlamingen op om hun tuin of stuk land te delen als kampeerplek.

België telt slechts 400.000 slaapplaatsen in hotels, bed&breakfasts, campings en vakantiehuizen. Veel Belgen zullen in eigen land op vakantie gaan. Maar hoe gaat dat? Is er genoeg capaciteit en voldoet die aan de wensen van de consument? Met de aanhoudende onzekerheden over de mogelijkheid om naar het buitenland te gaan is de verwachting dat het aantal ‘thuisblijvers’ alleen nog maar verder zal groeien deze zomer.

Groei in microcampings

Campspace ziet een explosieve groei in de vraag naar microcampings. Van unieke achtertuinen in de polder tot vintage caravans. Voor het hele gezin of juist een romantisch weekend voor twee, bij Campspace vind je een uniek aanbod voor kampeerplaatsen. Om aan de groeiende vraag te voldoen, zijn er meer België nodig die hun tuin verhuren als kampeerplek. Daarom roept Campspace Belgen op om hun tuin te delen en zo meer kampeerplekken te creëren voor landgenoten. Verhuren is volledig kosteloos en het platform komt zelfs bij je langs om gratis foto’s te maken van jouw stuk land of tuin. Het is een leuke manier om jouw mooie plek te delen met andere Belgen en je verdient er ook nog eens geld mee.

Kans op duurzame ontwikkeling in reisbranche

Voor veel hosts op het platform is geld verdienen niet de belangrijkste drijfveer, zij zien het juist als een tegenhanger van het massatoerisme. Verhuurder Joel vertelt over haar motivatie om haar tuin te verhuren: “Hier vlakbij wordt een vakantiepark gebouwd voor vijfduizend toeristen. Dat is groter dan het dichtstbijzijnde dorp! Ik moet er niet aan denken om daar op vakantie te gaan. Mijn filosofie is: als iedereen nou één toerist opneemt, dan hoeven er ook geen parken in de natuur gebouwd te worden.” Zij is een van de vele hosts die in Campspace een duurzaam reisalternatief ziet.

Over Campspace

Campspace is een online platform dat kampeerplekken aanbiedt op privéterrein van lokale hosts en microcampings. Bij Campspace geloven we in een toekomst waarin buiten actief zijn onderdeel is van een gezond en gelukkig leven. Campspaces zijn unieke plekken om te overnachten midden in de natuur. Van achtertuinen in de polder tot bijzondere hutten in het bos. Wanneer je een Campspace boekt weet je zeker dat je op een plek terecht komt waar je ongestoord van de natuur kunt genieten. Hoe laagdrempeliger het is om een weekendje in de buitenlucht door te brengen, hoe groter de kans is dat mensen dit vaker zullen doen. Daarom is ons doel helder: iedereen binnen een half uur op een Campspace.

 

Voor meer informatie over Campspace zie: https://campspace.com/nl/

 Tuin delen als kampeerplek trend zomer 2020