Veilig genieten van dynamisch Dubai

2 December 2020


Dubai was een van 's werelds eerste steden die de Safe Travels-stempel mocht ontvangen van de World Travel and Tourism Council (WTTC), die de uitgebreide en effectieve maatregelen van Dubai onderschrijft om de gezondheid en veiligheid van gasten te waarborgen. Zie hieronder een overzicht van huidige maatregelen:

  • PCR-test voor internationale reizigers
    Uit veiligheidsoverwegingen moeten alle Nederlandse reizigers die in Dubai aankomen tot vier dagen voor hun reisdatum (maximaal 96 uur) een PCR-test ondergaan. Kinderen jonger dan 12 jaar en passagiers met een ernstige of matige handicap zijn vrijgesteld van de PCR-test. Zie hier voor meer informatie.

 

  • Mondkapje en sociale afstand
    In Dubai is het te allen tijde verplicht om op openbare plaatsen een mondkapje te dragen, dit is inclusief tijdens de Emirates vlucht. Kinderen onder zes jaar die moeite hebben met het dragen van mondkapjes, zijn echter vrijgesteld. Mondkapjes mogen voor korte duur afgezet worden tijdens consumptie in een restaurant of café. Sociale afstand van twee meter wordt ook in de hele stad toegepast, waaronder het openbaar vervoer.

 

  • Hotels, winkelcentra en overdekte locaties
    Hotels in Dubai maken gebruik van contactloos inchecken en de kamers worden via aangescherpte hygiëneprotocollen schoongemaakt. Bij alle overdekte locaties, inclusief winkelcentra, worden temperatuurcontroles afgenomen bij de ingang en worden digitale veiligheidsrichtlijnen toegepast, waaronder contactloze menu's in restaurants. Ook bij outdoor activiteiten gelden extra maatregelen waarbij rekening wordt gehouden met het behouden van sociale afstand.

Gratis overnachting in het JW Marriott Marquis Hotel
Reizigers die van 2 tot 23 december een Economy ticket met Emirates naar Dubai boeken voor een reis van 6 december 2020 tot 28 februari 2021 komen in aanmerking voor een gratis overnachting in het JW Marriott Marquis tijdens hun eerste nacht in Dubai. Reizigers die in First en Business Class hebben geboekt, ontvangen de eerste twee overnachtingen in het vijfsterrenhotel gratis. Het JW Marriott Marquis biedt zakenreizigers en toeristen bekroonde eetgelegenheden, een eigen winkel galerie, een ontspannende spa en is gunstig gelegen in Business Bay nabij Downtown Dubai. Zie voor meer informatie hier.

Veiligheid en flexibiliteit met Emirates
Emirates heeft bij elke stap van de reis een uitgebreid pakket maatregelen ingevoerd om de veiligheid van haar passagiers en medewerkers op de grond en in de lucht te garanderen, waaronder de distributie van gratis hygiënekits met maskers, handschoenen, desinfectiemiddel en antibacteriële doekjes aan alle passagiers. Zo werd de luchtvaartmaatschappij onlangs ook beoordeeld door de Safe Travel Barometer als de veiligste luchtvaartmaatschappij ter wereld als het gaat om haar reactie op de Covid-19 pandemie. Voor meer informatie over deze maatregelen en de diensten die op elke vlucht beschikbaar zijn, zie ook: www.emirates.com/yoursafety. 

Daarnaast biedt het boekingsbeleid van Emirates reizigers flexibiliteit en vertrouwen bij het plannen van hun reis. Reizigers die een Emirates ticket kopen voor reizen op of voor 31 maart 2021, kunnen gebruik maken van royale omboekingsvoorwaarden en -opties wanneer zij hun reisplannen moeten wijzigen. Zo hebben reizigers onder andere de mogelijkheid om hun reisdata te wijzigen of de geldigheid van hun ticket te verlengen met 2 jaar. Meer informatie hier.

Multi-risk reisverzekering en Covid-19 dekking
Reizigers profiteren ook van de nieuw geïntroduceerde multi-risk reisverzekering inclusief Covid-19 dekking bij elke vlucht. Deze dekking wordt door Emirates aangeboden op alle tickets die vanaf 1 december 2020 zijn gekocht, zonder extra kosten voor reizigers. Naast de medische dekking van Covid-19, biedt de reisverzekering ook voorzieningen voor persoonlijke reisongevallen, wintersportdekking, verlies van persoonlijke bezittingen en reisonderbrekingen als gevolg van onverwachte sluiting van het luchtruim of aangepaste reisadviezen. 

Over Emirates
Emirates is ’s werelds grootste internationale luchtvaartmaatschappij met een wereldwijd netwerk van 157 bestemmingen in 83 landen op zes continenten, waaronder 14 cargo-bestemmingen. De luchtvaartmaatschappij heeft 270 moderne vliegtuigen en is ’s werelds grootste exploitant van de Airbus A380 en de Boeing 777 luchtvaartfamilie. Momenteel voert Emirates zeven vluchten per week uit met passagiers tussen Dubai en Amsterdam. De luxueuze voorzieningen van de luchtvaartmaatschappij, de regionaal geïnspireerde gastronomische keuken, het bekroonde in-flight entertainmentsysteem ice en de ongeëvenaarde gastvrijheid van het iconische meertalige cabinepersoneel met meer dan 135 nationaliteiten hebben Emirates tot een van ’s werelds meest erkende luchtvaartmerken gemaakt.

Voor meer informatie over Emirates, inclusief hoe vluchten geboekt kunnen worden en de algemene voorwaarden, zie www.emirates.com

Veilig genieten van dynamisch Dubai