Verblijf met Airbnb in een iconische Moulin Rouge kamer in Parijs

2 May 2022


Vandaag onthult de Moulin Rouge een geheime kamer in de iconische rode windmolen, waar maar weinigen mee bekend zijn. De kamer in de molen is namelijk nog nooit toegankelijk geweest voor het publiek. Ga terug naar eind 19e eeuw, waar kunst en romantiek van het Belle Époque-tijdperk tot leven komen want voor de eerste keer ooit zal het legendarische Parijse monument beschikbaar zijn voor een glamoureuze overnachting met Airbnb.

Het interieur van de molen is omgetoverd tot een Belle Époque geïnspireerd boudoir, dat doet denken aan het cabarettijdperk. Gasten krijgen een kijkje achter de fluwelen gordijnen van het beroemde monument, inclusief backstage toegang tot het theater, een traditioneel Frans driegangendiner, de beste plaatsen tijdens de veelgeprezen Moulin Rouge show Féerie en een overnachting in de iconische molen. En dit alles voor €1,-! 

Claudine Van Den Bergh als Airbnb Host
Hoofddanseres Claudine Van Den Bergh opent de deuren van de bijzondere ruimte en Host drie verschillende verblijven van één nacht voor twee gasten op 13, 20 en 27 juni. “Het bijwonen van een show in de Moulin Rouge biedt een ontsnapping aan het alledaagse leven en een ongelofelijke onderdompeling in de glamour en grandeur van de French Music Hall”, aldus Claudine van den Bergh. “Het op Belle Époque geïnspireerde interieur van onze geliefde molen zal gasten meenemen naar het tijdperk waaruit dit tijdloze cabaret ontstond.” 

Over de ruimte 
Gelegen in het hart van Montmartre, is de Moulin Rouge vooral bekend als de geboorteplaats van de Franse Cancan, een heerlijk energiek cabaret en een voorstelling die symbolisch is voor het Belle Epoque-tijdperk. Voor de reconstructie van de decoratieve en stilistische details van deze feestelijke tijd in de geschiedenis, werkte Airbnb samen met de beroemde 19e-eeuwse Franse historicus Jean-Claude Yon om de windmolen te renoveren: authentiek en precies zoals het zou zijn geweest. 

Gedurende de kleurrijke geschiedenis, is de molen – die voor het eerst werd gebouwd in 1889 met een knipoog naar de landelijke oorsprong van het terrein en drie decennia later na een brand gereconstrueerd – nooit geopend… tot nu! Gasten reizen terug in de tijd en zullen het volgende ervaren: 

  • Een luxueus boudoir, vol met buitengewone art nouveau-elementen. Waaronder een miniatuur papieren podium, om gasten onder te dompelen in de wereld van Het Cabaret. 
  • Een kledingruimte met glamoureuze accessoires uit het Belle Époque-tijdperk, zoals vintage kostuums, geurige parfums en uitbundige brieven van bewonderaars. 
  • Een privé dakterras, uitgerust met een sierlijke pagode en tuinmeubelen die kenmerkend zijn voor die tijdperiode – een ideale setting voor een après-show cocktail! 

Over het verblijf
Bij aankomst worden gasten getrakteerd op een zorgvuldig samengestelde avond, ontworpen om de grootsheid van het illustere cabaret te omarmen. Hoogtepunten zijn onder meer:

  • Een privérondleiding door de Moulin Rouge met speciale aandacht voor de geschiedenis, de kostuumontwerpers en het backstage gedeelte. 
  • Een aperitief op het romantische dakterras, gevolgd door een driegangendiner met het Belle Époque-menu, bereid door chef Arnoud Demerville. De volgende ochtend wordt er ook een klassiek Parijse petit déjeuner verzorgd.
  • Een ontmoeting met de hoofddanseres en Airbnb Host, Claudine van den Bergh in haar kleedkamer en foto’s met de cast van de show. 
  • De beste plaatsen tijdens de Moulin Rouge show, Féerie: een fantasiewereld van veren en Franse weelde, met sensationele optredens, rijkelijk aangeklede decors en originele muziek. 
  • En natuurlijk een onvergetelijke overnachting in de beroemde rode windmolen. 

Gasten kunnen vanaf dinsdag 17 mei 19:00 uur een reserveringsverzoek indienen via airbnb.com/moulinrouge om de drie individuele verblijven van één nacht op 13, 20 en 27 juni te boeken.

Verblijf met Airbnb in een iconische Moulin Rouge kamer in Parijs