VIER DE LENTE IN DE STAD

De YAYS ‘Spring is in town’ top 4 per stad

16 February 2023


Amsterdam
Met 9 YAYS locaties in de hoofdstad, van familieappartementen in rustige wijken tot ruime accommodaties in pakhuizen aan de levendige grachten, kun je zo een park of een markt pakken net naast de deur. Wil je wat bijzonders doen deze lente, dit zijn onze tips:

 1. Wijn proeven bij het Amsterdam Wine Festival op het Westergasterrein, waar van 23 t/m 26 maart de wijnoogsten van het zuidelijk halfrond worden gevierd.
 2. Vanaf juni ieder weekend genieten van muziek, jeugdtheater, comedy en dans in het Vondelpark Openluchttheater. 
 3. Smullen in het Westerpark waar van 17 t/m 21 mei de Rollende Keukens klaarstaan voor een culinaire en feestelijke ervaring.
 4. De bruisende hub van hedendaagse kunst induiken tijdens de Amsterdam Art Week van 31 mei t/m 4 juni.

Den Haag
Zowel in je YAYS-appartement The Hague Willemspark kom je helemaal in lentesferen met onze 4 favorieten: 

 1. De frisse lentebries op je gezicht voelen als je met je YAYS fiets door de duinen naar het natuurgebied Meijendel fietst. In deze oase kom je helemaal tot rust. 
 2. De geur van kersenbloesem opsnuiven in maart en april als de kersenbomen volop in bloei staan in het Zeeheldenkwartier, op het Sweelinckplein en in het Zuiderpark. 
 3. Vanaf 1 mei op donderdag en zondag snuffelen op de antiek- en boekenmarkt aan de Lange Voorhout.
 4. Je smaakpapillen verwennen tijdens het gezellige Rrrollend Foodtruck Festival van 16 t/m 19 maart.

Antwerpen
Antwerpen is een heerlijke city break voorjaarsbestemming. Er zijn vele redenen om een stijlvol YAYS-appartement in hartje Antwerpen te boeken, we noemen er 4:

 1. Je YAYS-appartement is nog geen 10 minuten lopen van de beroemde Vogeltjesmarkt. Een must-do voor een middagje de markt op in de lentezon. Van oorsprong is dit de markt waar vooral zangvogels werden verkocht, nu bestaat de markt voornamelijk uit kleding, lekkernijen, anriek en brocante. 
 2. Van 18 t/m 21 mei kunst en cultuur op z’n best beleven door de hele stad tijdens het Antwerp Art Weekend.
 3. Op een half uurtje lopen zit je via de Sint-Anna tunnel aan de overkant van de Schelde waar je heerlijk kunt relaxen in de parken langs de rivier. 
 4. Vlak bij je YAYS-appartement krijg je alvast het tropische zomergevoel in de plantentuin Den Botaniek, vol bloeiende bloemen en (medicinale) planten en kruiden.

Parijs
Ervaar de Parijse lente wanneer er nog geen overload aan toeristen is en de stoelen en tafels van de cafés weer buiten staan. Ga optimaal genieten van je verblijf bij YAYS met deze 4 tips:

 1. Slenteren op de boerenmarkt Marché de Grenelle vlak bij Paris Eiffel by YAYS en op de lokale markt bij YAYS Paris Issy of snuffelen op de beroemde vlooienmarkt Marché aux Puces.
 2. Picknicken in het groene gras van het park L’île Saint-Germain.
 3. De Japanse tuin en het Vosges bos bewonderen bij het museum Albert Kahn
 4. Een avond vol cultuur meemaken tijdens de Nuit des Musées op 13 mei waarin meer dan 150 Parijse musea gratis toegankelijk zijn. 

 

VIER DE LENTE IN DE STAD