Vijf last minutes voor een zomer in eigen land

15 July 2021


Natuur net buiten het centrum van Amsterdam
Wanneer je op zoek bent naar een unieke plek waar zowel natuur als het levendige van de stad wordt gecombineerd, dan is dit natuurhuisje de perfecte match. Gelegen op één van de vele bruggen van Amsterdam ligt dit natuurhuisje. Van oorsprong is dit een brugwachtershuisje, maar tegenwoordig is het omgebouwd tot comfortabele accommodatie met een geweldig uitzicht over het water. De accommodatie bestaat uit een knusse slaapkamer met een tweepersoonsbed en een fijne badkamer. Binnen een kwartier, inclusief overtocht met de pont, sta je in het centrum van Amsterdam met genoeg hippe restaurants en musea aanwezig zijn om uren in rond te slenteren. 

Drijvend natuurhuisje in Boskoop
Dit drijvende natuurhuisje is te vinden in Boskoop aan de grens van de polder. Bovenop het huisje staat een kas, waarvandaan er met de zonsopgang het meest bijzondere uitzicht te zien is over het landschap eromheen. ’s Avonds dient de kas als de plek om diverse verse kruiden te plukken voor een heerlijk diner. De float beschikt over één slaapkamer en een knusse woonkamer met slaapbank. Tijdens de zonnige zomerdagen kan er voor een verfrissende borrel ruimte worden gemaakt op de gezellige lounge op het huisje of de tafel beneden aan het water. Een en al genieten! 

Prachtige natuur in de Beemster
Eindeloze vlakke polders, uitgestrekte weilanden en authentieke dorpjes. De Beemster is niet voor niets benoemd tot een officieel UNESCO Werelderfgoed. In deze prachtige natuur aan het Noord-Hollands Kanaal, ligt dit natuurhuisje. Met vier appartementen is het huisje geschikt voor een groot gezin van tot wel 8 personen. Het terrein van 3,5 hectare biedt voldoende ruimte voor de kinderen om zich helemaal uit te leven. De ochtenden beginnen hier met het voeren van de kudde schapen in de weide, waarna in de middag de bijenstal en de moestuin jullie aandacht verdienen. De natuurrijke omgeving rondom het huisje ontdek je het beste tijdens een tocht met een fluisterboot door de Eilandspolder of waai lekker met het hele gezin uit aan het strand van Castricum. 

Kom tot rust in de natuur van Hoogersmilde
Dit Tiny House ligt midden in de natuur van Hoogersmilde direct tegen het Nationaal Park Drenths Friese Wold. De enige geluiden die je hier hoort, is het geluid van de wind dat tussen de bomen raast en de vogels die je s ‘ochtends wakker maken. Binnen zorgen de houten meubels, het hippe interieur en de houten trap voor een gezellig gevoel. Het natuurhuisje is knus, maar is helemaal compleet met een badkamer, keuken, slaapkamer en een woonkamer met een uitschuifbaar tweepersoonsbed. Tijdens de zwoele zomeravonden kan de picknicktafel voor het huisje worden omgetoverd voor de heerlijkste diners met het hele gezin. 

Offline genieten in Enschede
Voor wie echt even willen ontsnappen van alle hectiek, is dit natuurhuisje in Enschede de ideale escape. Deze chalet heeft namelijk geen tv en Wi-Fi, dus het wordt tijd om écht even offline te gaan en te genieten van alle natuur om je heen. Maar niet getreurd, aangrenzend aan de chalet bevindt zich namelijk een ruime veranda, vanaf waar je een spectaculair uitzicht hebt over de natuur om het huisje heen. Een middag er tussenuit? Het chalet is een fijn beginpunt voor vele wandelingen en fietstochten, maar ook het industriële centrum van Enschede ligt op een kwartier afstand. 

Over Natuurhuisje.nl
Natuurhuisje.nl is onderdeel van Nature.house en werd in 2009 opgericht door de broers Tim en Luuk van Oerle, beide fervent vogelaar en natuurliefhebber. De website werkt als een marktplaats voor vakantiehuizen ver weg van de massa en omringd door rust en ruimte. Momenteel bestaat het aanbod uit 15.500 huisjes in 57 landen en gemiddeld komen er per week zo’n 200 huisjes bij. Een natuurhuisje bevindt zich altijd in een groene omgeving en nooit op een grootschalig vakantiepark. Per boeking komt €1 ten goede aan lokale natuurprojecten in samenwerking met Staatsbosbeheer, Buitenfonds en Vogelbescherming Nederland. De missie van Natuurhuisje.nl is om mensen dichter bij de natuur te brengen en te laten genieten van de prachtige buitengebieden die binnen en buiten onze grenzen te vinden zijn. Zie voor meer informatie ook www.natuurhuisje.nl.

Vijf last minutes voor een zomer in eigen land