Vincent van Gogh is jarig! 3 Airbnb experiences om hem te eren

Bezoek de diverse van Gogh hotspots in Brabant

29 March 2019


Morgen 166 jaar geleden werd een van de grootste schilders van de 19e eeuw geboren: Vincent van Gogh. Hij woonde op diverse plekken in Noord-Brabant als Zundert, Nuenen en Etten-Leur en zijn levensverhaal is hier nog goed te zien! Hier treed je letterlijk in de voetsporen van deze Meesterschilder en leer je hem van dichtbij kennen. Zo komt de Opwettense Watermolen in Nuenen terug in een van zijn schilderijen en kun je de kerk in Etten-Leur bezoeken waar zijn vader predikant was. Drie nieuwe Social Impact Experiences op Airbnb, die op Van Gogh’s verjaardag in samenwerking met Van Gogh Brabant  gelanceerd worden, nemen je mee naar die plekken. Social Impact Experiences zijn unieke activiteiten die lokale experts opzetten en begeleiden en waarvan 100% van de winst naar een non-profit organisatie gaat. Loop waar Van Gogh heeft gelopen, zie wat hij zag en wat hem inspireerde om zijn levenswerken te maken!

 

Walk in Van Gogh’s footsteps - Nuenen

Kunstliefhebber en host Hans woont in Nuenen en werkt als gids in het museum Vincentre. In Nuenen zijn er maar liefst 23 locaties die aan Van Gogh herinneren, waarvan er veertien terugkomen in zijn schilderijen. Hans leid je rond en neemt je mee naar het kerkje. Een bijzondere ervaring want dit kerkje is bij uitzondering toegankelijk voor gasten van Airbnb. Treed in n Van Gogh’s voetstappen en zie wat hij zag en wat hem inspireerde.

 

Van Gogh’s native soil tour - Zundert

De in Brabant geboren Theatermaker Peter is al vanaf jongs af aan geïnspireerd door Vincent Van Gogh. Peter neemt je mee naar Vincents geboorteplaats: Zundert. De tour start in de pastorie waar Van Gogh’s vader 22 jaar predikant was en je bezoekt Het Vincent van GoghHuis. Geen klassiek museum maar een interactieve beleving! Speciaal voor dit bezoek opent Peter tevens de deuren van het kerkje in Zundert en toont je het graf van Vincents oudere broertje en naamgenoot.

 

Becoming Vincent van Gogh– Etten-Leur

Host Vincent deelt niet alleen Van Gogh’s voornaam maar ook zijn geboorteplaats.. Al vanaf jonge leeftijd was hij nieuwsgierig naar het levensverhaal van de beroemde schilder. Hij bestudeerde zijn brieven en ontdekte waarom Etten-Leur belangrijk was in de ontwikkeling van Vincent van Gogh. Hij ontvangt je bij hem thuis met een typische lekkernij en onthult tijdens Becoming Vincent van Gogh’  één van de best bewaarde geheimen van Vincent. Volg zijn voetstappen in de stad waar Van Gogh’s levenswerk begon! Ontdek wat Vincent inspireerde, wat het belangrijkst was voor hem als een kunstenaar, zoon, broer en geliefde.

 

De lancering van deze Social Impact Experiences gebeurt in samenwerking met Van Gogh Brabant, een label van de Van Gogh Heritage Foundation. De Experiences leveren niet alleen een bijdrage aan de bekendheid van de bestemming, maar ook aan het behoud van het erfgoed van Van Gogh in Brabant. 100% van de opbrengst van de Social Impact Experiences gaat naar de Van Gogh Heritage Foundation. Meer Van Gogh Experiences volgen later dit jaar als in ’s-Hertogenbosch de tentoonstelling Van Gogh’s Intimi start.

 

Over The Community Tourism Project

Airbnb doneert $30.000 aan de Van Gogh Heritage Foundation als onderdeel van het Community Tourism Program, een fonds dat in 2017 is gelanceerd ter ondersteuning van lokale en innovatieve projecten die mensen samenbrengen en lokaal erfgoed behouden. De drie Airbnb Social Impact Experiences, die op de verjaardag van Van Gogh gelanceerd worden, dragen hier aan bij. 100% van de opbrengst van deze Social Impact Experiences gaat naar de non-profit organisatie Van Gogh Heritage Foundation.

De donatie zal ook worden gebruikt om de tentoonstellingen in de Van Gogh heritage centres uit te breiden en te vernieuwen en zo meer bezoekers aan te trekken. Het vertegenwoordigt de grootste donatie van een privépartner en een internationaal toeristisch bedrijf. De provincie Brabant heeft bovendien toegezegd om de donatie te meer dan verdubbelen, waardoor het totaal neerkomt op $105.000.

 

Over Airbnb

Airbnb is in 2008 opgericht en heeft als missie een wereld creëren waarin mensen zich thuis kunnen voelen door gezond reizen dat lokaal, authentiek, divers, inclusief en duurzaam is. Airbnb maakt op unieke wijze gebruik van technologie om miljoenen mensen ter wereld economisch onafhankelijk te maken door hun ruimtes, passies en talenten te ontsluiten en te monetiseren door ondernemers te worden in de toerisme- en horecabranche. Airbnb’s online accommodatiemarkt biedt toegang tot meer dan zes miljoen unieke verblijfplaatsen in meer dan 81.000 steden en 191 landen. Met Experiences biedt Airbnb ongekende toegang tot lokale gemeenschappen en belangen door 25.000 unieke, speciaal ontworpen activiteiten die worden georganiseerd door gastgevers in meer dan 1000 markten wereldwijd. Airbnb’s platform voor en door mensen komt ten goede aan alle belanghebbenden, waaronder gastgevers, gasten, medewerkers en de gemeenschappen waarin het bedrijf werkzaam is.

      

Vincent van Gogh is jarig! 3 Airbnb experiences om hem te eren