Visualiseer je droomreis naar Thailand en voor je het weet ben je er

11 February 2021


De lotusbloem, het symbool voor groei
In Thailand is het boeddhisme overal aanwezig; tempels op elke hoek van de straat, ceremonies, goedlachse bevolking die leeft vanuit karma en heerlijk ruikende lotusbloemen. De lotusbloem staat in het boeddhisme symbool voor vernieuwing en groei. Deze bloem bloeit met het ritme van de dag; in de ochtend opent zij haar bladeren door het zonlicht en in de avond sluiten de bladeren weer. Dit maakt het een prachtig en romantisch symbool. Want wat is er fijner om samen te bloeien en te groeien in een relatie?

Bewonder de Lotus in Thailand:

Udon Thani: je kunt hier een bootje huren en het meer Talay Bua Daeng rondvaren. Het ligt in het Noordoosten van Thailand in de prachtige ongerepte natuur.

Bang Len: een kleiner meer en deze vind je al op 30 min rijden vanaf Bangkok.

Roze dolfijnen
Ja ze bestaan echt, roze dolfijnen! Droomachtiger kan het toch niet? Khanom is een klein dorp aan de zuidoostkust van Thailand. Het plaatsje bestaat uit idyllische stranden, begroeide groene bergen, de turquoise zee, gouden rijstvelden en vele fruit en groente boerderijen. Een echte hidden gem waar deze happy makers sierlijk rondzwemmen. Thailand kent vele mooie plekken om de liefde te verklaren en Khanom is er zeker één van. De roze dolfijnen maken het een ware droom op aarde.

Dineren op z’n Thais
Geurige rijst, kruidige curry’s en de frisse maar - oh zo spicy - Papaya Salade. Thailand staat bekend om zijn unieke keuken. De gerechtjes worden geserveerd op vrolijke gekleurde schalen en het eten wordt gezellig gedeeld. Breng de knusse sferen in je eigen huis en geniet samen van de ultieme Thailand beleving.

Tips voor een Thais thuis diner:
Ga zitten op de grond in kleermakerszit Serveer de verschillende gerechten in vrolijke gekleurde kommetjes en schalen - op een lage tafel - en delen maar!

Typisch Thaise gerechten om thuis te maken:
Pad Thai, Kip Cashew, Papaya Salade

Jouw liefdes-offerbootje
In de provincie Loei ligt het district Chiang Khan en hier wordt de offertraditie met de naam - pha sat loy khro - uitgevoerd. Met palmbladeren en bijenwas kun je je eigen bootje ontwerpen. Het bootje versier je met oranje bloemen, wierook en een kaars. Als het bootje af is, is het tijd om een mooie intentie te zetten en het bootje te laten varen. Met het letterlijk loslaten van het bootje op de rivier laat je het oude los en verwelkom je nieuwe energie.

Dream on sweet dreamers - voor je weet kun jij de bovenstaande inspiratie en dromen realiseren tijdens je reis door Thailand.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over Thailand www.tourismthailand.org

Visualiseer je droomreis naar Thailand en voor je het weet ben je er