Wereldleiders geven vorm aan de toekomst van duurzaam toerisme op ATM

Ruim 150 sprekers maken deel uit van 63 sessies over reizen en meer

1 May 2023


Tijdens het vierdaagse evenement zullen ruim 150 sprekers bij 63 sessies aanwezig zijn. Deze beleidsmakers en experts uit de toerismebranche leggen uit hoe zij zich inzetten om CO2-uitstoot in de sector te minimaliseren. In totaal zullen op ATM 2023 ruim 2.000 exposanten en 34.000 bezoekers uit meer dan 150 landen aanwezig zijn.

Het aantal exposanten op ATM 2023 is 27% hoger dan vorig jaar, met groei in alle sectoren van het evenement. Deze toename ontstaat door grotere aantallen exposanten uit het Midden-Oosten (15,1% toename), Europa (30,9% toename), Azië (18,6% toename) en Afrika (44,7% toename). Ook het aantal vertegenwoordigers van Travel Tech en hotels is met respectievelijk met 57,9% en 23,5%, toegenomen.

De 30e editie van ATM verkent de toekomst van duurzaam reizen binnen het thema 'Working Towards Net Zero'. Na de inleiding van de weg naar Net Zero, verkent het conferentieprogramma hoe innovatieve duurzame reistrends zich zullen gaan ontwikkelen. Afgevaardigden kunnen hierbij groeistrategieën identificeren binnen belangrijke verticale sectoren. Regionale experts doen er ter voorbereiding op COP28 , die in november 2023 plaatsvindt in Expo City Dubai, ideeën op voor een duurzame toekomst.

Danielle Curtis, Exhibition Director ME van Arabian Travel Market, zegt daarover: “We willen de 30e editie van ATM te gebruiken om in lijn met ons thema 'Working Towards Net Zero’ een van de belangrijkste uitdagingen voor onze sector aan te pakken. De toegenomen animo voor deze editie laat niet alleen zien hoe serieus wereldwijde toerismeprofessionals en beleidsmakers duurzaamheid nemen, maar ook hoeveel de vraag naar (zaken)reizen in het Midden-Oosten en daarbuiten toegenomen is.”

De conferentie heeft dit jaar een nieuwe duurzaamheidscategorie in de jaarlijkse exposanten-awards. De exposanten worden beoordeeld op basis van hoe goed ze nagedacht hebben over de duurzaamheid van hun stands en hun inzet om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Binnen het duurzame thema van ATM 2023 worden op de Global Stage sessies georganiseerd die gericht zijn op belangrijke branchekwesties. Denk daarbij aan hotels en horeca, luchtvaart en transport, zakelijke meetings, investeringen, verantwoord toerisme, diversificatie op de werkvloer en opkomende sectoren zoals attracties, cruises, wellness en cultureel toerisme. Op de ATM Travel Tech Stage wordt uitgelegd hoe baanbrekende innovaties, waaronder kunstmatige intelligentie, de metaverse, cryptocurrency en big data, duurzaam toerisme stimuleren.

Andere hoogtepunten zijn de International Luxury Travel Market (ILTM) Arabia en presentaties van de International Tourism & Investment Conference (ITIC), de International Congress and Convention Association (ICCA) en de Global Business Travel Association (GBTA). Andere presentaties richten zich geheel op de belangrijkste markten voor India, China en de Samenwerkingsraad voor de Arabische Golfstaten (GCC). Aanwezigen kunnen bovendien informele speednetwerk-momenten bijwonen.

Tijdens deze 30e editie van ATM wordt ruim 2.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte gewijd aan industriële technologie. Dat is een toename van 54,7% ten opzichte van vorig jaar. De Travel Tech-ruimte van ATM 2023 heeft dit jaar een Sustainability Hub, waar de nieuwste duurzame reistrends en innovaties uitgelicht worden.

De 30e editie van het evenement richt zich op het onderzoeken van hoe innovatieve duurzame reistrends zich waarschijnlijk gaan ontwikkelen. Aanwezige afgevaardigden kunnen zo groeistrategieën binnen belangrijke verticale sectoren bepalen. Regionale experts kunnen ideeën opdoen voor een duurzame toekomst ter voorbereiding op COP28 , die in november 2023 in Expo City Dubai gehouden wordt.

ATM 2023 wordt gehouden in samenwerking met het Dubai World Trade Centre. Strategische partners zijn onder meer Dubai's Department of Economy and Tourism (DET) als Destination Partner, Emirates als Official Airline Partner, IHG Hotels & Resorts als Official Hotel Partner en Al Rais Travel als de officiële DMC-partner.

 

Wereldleiders geven vorm aan de toekomst van duurzaam toerisme op ATM