Zakenreizen van Airbnb groeit hard

10 August 2018


Het aantal zakenreizen op Airbnb is vorig jaar opnieuw verdrievoudigd. Iets meer dan een jaar geleden waren er werknemers van 250.000 bedrijven geregistreerd bij ‘’Airbnb For Work’’ en dat zijn er vandaag de dag bijna 700.000. In 2014 startte Airbnb met deze nieuwe tak om tijdens een zakenreis toch het comfort van thuis te kunnen bieden. Sindsdien is de manier waarop men reist voor zaken zowel als werken in het algemeen veranderd.  Sinds kort heeft Airbnb de zakelijke selectie op het platform ‘’Airbnb for work’’ genoemd. Er is meer gaande dan enkel een naamsverandering. Airbnb neemt je mee in de trends op het gebied van zakenreizen en alle nieuwe tools en functies van deze tak binnen Airbnb.

Trends binnen zakenreizen 
We zien de volgende interessante trends in de manier waarop Airbnb voor werk gebruikt wordt:
-  Zakenreizigers gebruiken het weekend om een bestemming privé te verkennen
- Kortere reizen groeien in populariteit. Waar zakelijke reizigers vorig jaar gemiddeld zes nachten verbleven is dat vandaag de dag gemiddeld vijf. Het snelst groeiende verblijf is dat van drie nachten of minder.
- Hele teams gaan samen op reis. Vorig jaar ging bijna 60% met meer dan één collega op reis. 40 % daarvan ging met drie of meer collega’s. Teams gaan op reis om de teamgeest te versterken.
- Reizen worden vaak verlengt of teams switchen naar een nieuwe locatie. Sommige reizigers verblijven bijvoorbeeld een maand tot een jaar op een locatie waar ze aan een project werken om vervolgens naar het volgende project te reizen. 

De top 10 bestemmingen waar zakenreizigers via Airbnb heen gingen:
• Londen
• Parijs
• Los Angeles
• New York
• South Bay, CA (Silicon Valley)
• Toronto
• San Francisco
• Boston
• Sydney
• Washington, D.C.

Typen bedrijven die via Airbnb reizen
Airbnb werkt met alle typen bedrijven samen. Medewerkers van grote bedrijven zijn goed voor 40% van de zakenreizigers. Medewerkers van start-ups en werknemers van kleine bedrijven vormen ook bijna 40% van de zakenreizigers. De laatste 20% bestaat uit werknemers van middenbedrijven en dit is ook het snelst groeiende segment.
 
SAP Concur
Airbnb for Work blijft groeien door samenwerkingen met o.a. SAP Concur. Zij zijn gespecialiseerd in travel & expense management en stellen dat Airbnb een belangrijk platform voor de zakelijke reiziger is geworden. De samenwerking heeft ertoe geleid dat er in 2016 – 2017 42% meer zakelijke overnachtingen zijn geboekt. Binnenkort wordt het aanbod van Airbnb toegevoegd aan het zoek-en boek systeem van SAP Concur.
 
Airbnb lanceert binnenkort een homepage voor werknemers van één bepaald bedrijf. Deze homepage is helemaal toegespitst op de voorkeuren van dit bedrijf.
 
Lees meer over zakenreizen op Airbnb op: https://www.airbnb.nl/work

 

Zakenreizen van Airbnb groeit hard