Zoekopdrachten op Airbnb voor verblijven in de natuur nemen toe

1 April 2021


Nu steeds meer mensen verlangen naar ruimte, privacy, frisse lucht, duurzaamheid en een natuurlijke omgeving, neemt landelijk toerisme sterk toe. Zo hebben Hosts van in de Nederlandse natuur gelegen accommodaties sinds de pandemie meer dan 40 miljoen euro verdiend**.

Groene omgevingen en kustgebieden zijn vooral in trek, zo bleken Putten en Otterlo (voor verblijven nabij het nationale park de Veluwe), Zeeland en Zandvoort vooral populair afgelopen zomer***. Deze bestemmingen zagen de grootste stijging in zoekopdrachten voor zomerreizen door Nederlandse gebruikers.

Amanda Cupples, General Manager, Noord-Europa bij Airbnb geeft aan dat de stijging van de vraag naar binnenlandse reizen niet op een beter moment kon komen voor lokale gemeenschappen.

"Er is zoveel opgekropte vraag naar reizen omdat mensen ernaar snakken om het huis uit te gaan en contact te maken na maanden van pandemische beperkingen, hierbij zijn natuurrijke verblijven de perfecte manier om opnieuw contact te leggen met dierbaren, weg van de traditionele toeristische hotspots. Veel locals buiten de grote steden om hebben deze economische boost nu meer dan ooit nodig, dus we zijn verheugd dat mensen staycations omarmen en hun lokale gemeenschappen steunen."

 

* Gebaseerd op interne Airbnb gegevens van maandelijkse zoekopdrachten op het platform voor accommodaties in natuurrijke gebieden van Nederland

** Op basis van interne Airbnb gegevens van totale verdiensten van Hosts tijdens de pandemie (11 maart 2020 - 14 februari 2021)

*** Gebaseerd op interne Airbnb gegevens van zoekopdrachten gemaakt tussen 1 januari 2020 en 1 mrt 2020 voor reizen tussen 1 juni en 31 aug 2020

Over Airbnb
Airbnb is een community gebaseerd op verbondenheid – een community die werd geboren in 2008 toen twee verhuurders drie gasten verwelkomden in hun huis in San Francisco en sindsdien is uitgegroeid tot 4 miljoen verhuurders die meer dan 800 miljoen gastaankomsten hebben verwelkomd in ongeveer 100.000 steden in bijna elk land en elke regio over de hele wereld. Hosts op Airbnb zijn gewone mensen die hun werelden delen om gasten het gevoel van thuiskomen te geven. Bij Airbnb geloven we dat hosts, gasten en de gemeenschappen waarin we actief zijn, alle belanghebbenden zijn die we moeten dienen, en dat door hen naast onze medewerkers en investeerders van dienst te zijn, we een blijvend succesvol bedrijf opbouwen. Zie voor meer info ook: www.airbnb.nl

 

Zoekopdrachten op Airbnb voor verblijven in de natuur nemen toe