Zomertip: vier unieke belevenissen in La Douce France

8 July 2021


Permacultuur en Franse lokale biertjes bij Jane
Bij Orangerie de Beauregard zwaait eigenaresse Jane de scepter in de keuken van het restaurant. Ze maakt enkel gebruik van zelfgekweekte biologische groenten en lokale producten uit haar eigen permacultuurtuin. De woensdagavonden staan in het teken van speciaalbiertjes uit de regio, een speciale biertruck op het terrein laat je kennis maken met heerlijke Franse biertjes. 
Ook staat de regio bekend om zijn goede wijnen, wijnliefhebbers zijn hier dan ook aan het goede adres: iedere vrijdagavond staat er een wijnproeverij op het programma in het kasteel van het domein.
Bij Castel Orangerie de Beauregard zit je goed voor een authentieke en culinaire vakantiebeleving! 

Franse chansons live gezongen door eigenaar Raphaël
In het hoogseizoen komt camping Castel Le Brévedent tot leven met live muziekconcerten. Twee avonden in de week speelt Raphaël, de eigenaar van de camping, met zijn band Les Ratures klassieke Franse chansons uit het repertoire van Brel, Brassens of Aznavour, maar ook eigen gemaakte composities komen voorbij. De energie van de band werkt aanstekelijk, dus waarschijnlijk sta je al snel mee te zingen en swingen. 

Dwalen door de sprookjestuin van Lanniron
Op zoek naar een sprookjesachtige beleving? Castel Domaine de l’Orangerie de Lanniron is een prachtig landgoed aan de oevers van de rivier de Odet. Dit was vroeger eeuwenlang de zomerresidentie van de bisschoppen van Quimper. De eigenaar van het domein kan je er alles over vertellen. 
Het landgoed beschikt over een prachtige 17e eeuwse Franse kasteeltuin dat uitnodigt tot mooie wandelingen door 38 ha groen. Ook is er een bijzondere botanische collectie uit de 19e eeuw te bewonderen. 

Wandelen door het heuvelachtige landschap van de Gascogne met Susan
Wandelen is populairder dan ooit! Een goede manier om actief bezig te zijn en tegelijkertijd te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Susan, de enthousiaste en sportieve eigenaresse van Castel Le Camp de Florence organiseert mooie wandeltochten in de omgeving van de camping met spectaculaire uitzichten over het heuvelachtige Gascogne landschap. Trek je wandelschoenen dus maar alvast aan en ga samen met Susan op een 8 km ontdekkingstocht door de natuur.

Vanaf de camping starten verschillende wandelroutes die ook deel uitmaken van de Sint Jacobsroute. Bij de receptie van de camping zijn gratis wandelkaarten beschikbaar.

 

 

 

Zomertip: vier unieke belevenissen in La Douce France